Gebelerin Kovid-19 Bağışıklığını Bebeklerin Cinsiyeti Belirliyor!

ABD'de yapılan bir araştırma, erkek bebek bekleyen gebelerin Kovid-19’a karşı daha dirençli olduğunu ortaya çıkardı. Bunun sebebi ise erkek bebeğin bağışıklık aktivitesinin daha yüksek olması. Detaylar haberimizde...

22.10.2021-11:56 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-13:35)

ABD'de yapılan bir araştırma, erkek bebek bekleyen gebelerin Kovid-19’a karşı daha dirençli olduğunu ortaya çıkardı. Bunun sebebi ise erkek bebeğin bağışıklık aktivitesinin daha yüksek olması.

Massachusetts Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen bir araştırma, koronavirüse yakalanan hamileler ile ilgili dikkat çeken bir gerçeği gündeme getirdi.

ERKEK BEBEKLER ANNE BAĞIŞIKLIĞINI GÜÇLENDİRİYOR

Gerçekleştirilen araştırma sonucuna göre erkek çocuk bekleyen hamileler, kız çocuk bekleyen hamilelere göre Kovid-19’a karşı daha dirençliler. Erkek plasentaların, anne bağışıklığını daha yüksek tuttuğu tespit edildi.

Massachusetts Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen araştırmalara, koronavirüse yakalanmış 68 gebe kadın katıldı. Hamile kadınların verilerini inceleyen uzmanlar, erkek bebek bekleyen annelerde bağışıklık proteinlerinin daha yüksek olduğuna şahit oldular. Bu bağlamda erkek bebek bekleyen anne adaylarının vücutlarının daha dirençli olduğunu açıkladılar. 

Dr. Andrea Edlow konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Fetüsün cinsiyeti, annenin hem Kovid-19’a karşı antikor üretme hem de bunları bebeğine aktarma yeteneği üzerinde etkiye sahip.”

Hamilelik sırasında koronavirüse yakalanma ile ilgili de konuşan Edlow, bu durumun bebek için de tehlikeli olduğunun altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal