Gazze’de Ramazan acı geçiyor: 14 Filistinli öldü, 150 yaralı var

İsrail, Gazze Şeridi’nin doğu kesiminde yardım için toplanan Filistinlilere saldırı düzenledi. Gerçekleştirilen saldırıda en az 14 Filistinlinin öldüğü, 150’sinin ise yaralandığı bildirildi.

15.03.2024-09:20 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-17:14)

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA’nın son dakika girdiği habere göre, İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi’nin doğu kesiminde yardım için toplanan Filistinlilere yönelik bir saldırı gerçekleştirildiği ve saldırı sonucunda onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği, yüzlercesinin ise yaralandığı bildirildi.

İsrail, yardım bekleyen Filistinlileri vurdu

AA’da yer alan habere göre; Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlilere saldırdığı belirtildi. Açıklamaya göre saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti ve en az 150 kişi yaralandı. Ayrıca açıklamada, saldırının İsrail'in önceden planlanmış korkunç bir katliam niyetini gösterdiği vurgulandı.

Gazze’de Ramazan acı geçiyor: 14 Filistinli öldü, 150 yaralı var

Zorlu saha koşullarına rağmen Kuveyt Kavşağı'ndaki ölü ve yaralıların tahliye edilmeye devam ettiği ve hastanelere ulaşan yaralıların sağlık durumunun ciddi olduğu için ölü sayısının artabileceği ifade edildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail'in Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısı sonucunda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal