Gazze’de artık hastaneler hizmet dışı kaldı!

İsrail’in durmaksızın bombalamaya devam ettiği Gazze’de hastanelerin son durumuna ilişkin bilgilere ulaşıldı. Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelerin hizmet dışı olduğunu, Şifa Hastanesinin bir kısmını işletmekte zorluk yaşadıklarını belirtti.

07.12.2023-13:13 - (Son Güncelleme: 07.12.2023-17:20) Gazze’de artık hastaneler hizmet dışı kaldı!


Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada: ‘‘Gazze'nin kuzeyindeki hastaneler hizmet dışı ve Şifa Hastanesinin bir kısmını işletmekte zorluklarla karşı karşıyayız. Tüm zorluklara rağmen mücadeleye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Kuzeydeki hastaneler hizmet dışı

Han Yunus'taki Nasır Hastanesinin 1000’e yakın yaralıyla dolu olduğunu ve yaralıların yerlerde yattığını söyleyen Kudra, ‘‘Gazze'nin kuzeyindeki hastaneler hizmet dışı, tüm sağlık altyapısı çökmüş durumdadır’’ ifadelerine yer verdi.

gazze hastane

İsrail ve Gazze’deki yaşanan son duruma ilişkin bilgiler

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 86, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze’de can pazarı

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 16 bin 248’e yükseldi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 265 Filistinli hayatını kaybetti.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal