Gazze'de 1000 Karantina Odası İnşasında Sona Gelindi

Karantina odalarından 500'ünün inşası Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah şehri, diğer kısmı da kuzeyinde yer alan Beyt Lahiya şehrinde yapılıyor.

26.03.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-16:08) Gazze'de 1000 Karantina Odası İnşasında Sona Gelindi

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yeni tip coronavirüs ile (Covid-19) mücadele çerçevesinde 100 karantina odası inşasının bitmesine az kaldı.

Gazze'de 8 gündür yüzlerce işçi, coronavirüs ile mücadele çerçevesinde yapılması kararlaştırılan 1000 karantina odasının inşasında çalışıyor.

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah şehri ile kuzeyinde yer alan Beyt Lahiya şehrinde her merkezde 500 karantina odası bulunacak.

İnşaat şirketleri ve müteahhitler merkezlerin gelecek haftaya dek bitmesi için tüm gün çalışmalarını sürdürüyor.

Karantina merkezindeki her odada özel tuvaletler ve odalar arasında koridorlar var. Bunun dışında alanda güvenlik noktaları da bulunuyor.

Refah şehrindeki projede çalışan bir mühendis, projede; su, altyapı ve elektrik sisteminin olduğunu, işçilerin odaları metal levhalarla kaplamasının ardından başladığını ifade etti.

Mühendis, alanı denetleyecek sağlık görevlileri için de özel odalar yapılacağını kaydetti.

Gazze'deki hükümet, mart ayı başlarında dışarıdan gelen herkesin 14 gün boyunca karantinaya tabi tutulmasına karar vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal