Gaziantep Valisi: Bir Ay İçinde Vaka Sayısı Arttı

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirdeki vaka sayılarının 1 ay içerisinde yüz binde 27'lerden 67'lere geldiğini, kurallara riayet edildiğinde eski rakamlara geri dönülebileceğini dile getirdi.

17.03.2021-10:27 - (Son Güncelleme: 17.03.2021-10:27) Gaziantep Valisi: Bir Ay İçinde Vaka Sayısı Arttı

İçişleri Bakanlığının, koronavirüs (kovid-19) salgınıyla mücadele çerçevesinde başlattığı "Dinamik Denetim Süreci" Gaziantep'te yürütülüyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, yanındaki Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan'la Gaziantep Kalesi etrafında kontrol gerçekleştirdi.

Vali Gül, Gaziantep'te sekiz bin kişinin kontrol çalışmalarına katıldığını dile getirdi.

Esnaf ile görüşerek, önlemlerle ilgili bilgi verdiklerini belirten Vali Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Tedbirlere uyulduğu zaman vaka sayıları hızla düşüyor, uyulmadığında ise artıyor. Bir ay içerisinde vaka sayılarında yüz binde 27'lerden 67'lere çıktık. Kurallara uyduğumuzda bir hafta, on gün içerisinde çok çabuk eski rakamlara dönebiliriz. Bu da kişisel tedbire bağlı. İsteğimiz ticari hayatın herhangi aksamaya uğramaması, sürecin kontrollü bir şekilde devam etmesi, aşıların etkisini göstermesi. Koronavirüsün etkisini kaybetmesi belli bir zaman alacak. Hayatın devam etmesi gerekiyor. Her şeyi kararında ve kontrollü yapacağız. Vatandaşlara da bunları hatırlatıyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal