Gazeteci Hasan Cemal İçin 9 Yıl 4 Ay Hapis İstendi

Gazeteci Hasan Cemal'in örgüt propagandası yapma suçlaması ile yargılandığı davada savcı görüşünü açıkladı. Buna göre Cemal'in 9 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hakim davayı erteledi.

16.04.2019-12:20 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-13:36) Gazeteci Hasan Cemal İçin 9 Yıl 4 Ay Hapis İstendi

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamaya gazeteci yazar Hasan Cemal katıldı. Cemal, duruşmada eski savunmalarını yinelediğini söyledi. Davayla alakalı olarak duruşma savcısı görüşünü söyledi.

Hasan Cemal’in 04 Aralık 2015’de T24 internet sitesinde yayınlanan “Silvan’dan: Bizi acılara, ölümlere o kadar alıştırdılar ki…” başlıklı yazısında silahlı terör örgütü PKK ve kent yapılanması YDG-H’nin cebir, şiddet ya da tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek biçimde örgüt propagandası yapma suçunu işlediği kaydedildi. Savcı, Hasan Cemal’in 1 sene 10 aydan 9 sene 4 aya dek hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcının mütalaasına karşı fikri sorulan Hasan Cemal, savunmasını vermek için süre istedi. Mahkeme, Hasan Cemal’e savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı öteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal