Gaz sorunu yaşayan bebeklerde hangi mamalar kullanılır? Gazlı bebekler için kullanılabilecek mama markaları

Bebeklerde görülen en büyük sorunlardan biri de gaz problemidir. Sindirim sistemi gelişmemiş olan bebekler ilk aylarda gaz problemi yaşarlar. Ancak tek sorun sindirim sisteminin gelişmemesi değildir yemek yerken yutulan hava da gaz sorunu oluşmasına neden olur. Bebeklerdeki gaz sorunu ile ilgili merak edilen tüm bilgileri sizlerle paylaştık.

24.06.2022-04:51 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-04:51) Gaz sorunu yaşayan bebeklerde hangi mamalar kullanılır? Gazlı bebekler için kullanılabilecek mama markaları

Bebekler dünyaya geldiklerinde sindirim sistemleri gelişmemiş olur. Bu nedenle doğduktan sonra gaz problemleriyle karşılaşılabilir. Özellikle bu soruna biberon kullanan bebeklerde daha sık rastlanır. Gazlı bebekler için hava yutmayı önleyen biberonları tercih edebilirsiniz.Bağışıklık ve sindirim sistemi yeni gelişen çocuklarda ise süt alerjisi ile karşılaşılabilir.Süt alerjisiyle birlikte bebeklerde şişlik, gaz, kramp, ishal, dışkıda kan veya mukus görülebilirken kusma kilolu alımı gibi sorunlarda yaşanabilir.Süt alerjisi olan bebekler için özel mamalar üretilmektedir. Doktor tavsiyesi ile kullanılan bu mamaların neler olduğu merak ediliyor. İşte bebekleriniz için kullanabileceğiniz mama önerileri…

Gazlı bebeklerde hangi mamalar kullanılır?

Bebeklerde 3 haftalık ve 3 ay arasında görülen kolik problemi birkaç saat süren gaz problemidir. Genellikle bebeklerin yüzde 20'sinde görülen kolik problemi için bebeklerin ayaklarını karın bölgesinde içerek gaz çıkartmalarına yardımcı olunabilir. Bu durumun ortaya çıkmasının nedeni bebeğin bağırsakların tam olarak olgunlaşmamasıdır.

Ancak gazlı bebekler için üretilen bazı bebek mamaları vardır. Mamaların içerisinde bulunan prebiyotik liflerin olması ve bağırsaklardaki yararlı bakterileri beslenmesi ile bu sorunu ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Üretilen mamalar ile bebekleriniz de oluşan gaz sancısı ve kabızlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Gaz Yapmayan Bebek Mamaları

Gazlı bebeklerde laktozun sindirilmesi zor olabilir. Bunun için üretilen özel mamalar da yararlanmanız da fayda var. Gazlı bebekler için kullanabileceğiniz mama markaları şu şekildedir:

  • Aptamil Conformil
  • Aptamil Prosyneo
  • Aptamil Pronutra Advance
  • Bebelac Gold
  • Bebelac Nutrikonfor Gold
  • Hipp
  • SMA
  • Humana AC
  • Similac

Bu saydığımız markalar genellikle annelerin memnun olduğu markalardır. Ancak her bebeğin vücudu farklıdır. Bu nedenle kullanılan her mamanın aynı etkiyi vermesi beklenilemez.Bir bebek için gaz yapmayan mama diğer bebekte gaz sorununa neden olabilir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal