Gaybubet Evlerine Tarihin En Büyük Operasyonu: Polis, Delilleri Son Anda Kurtardı!

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlar, teröristlere ağır darbeler indirilmeye devam ediyor. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla, örgüte ait pek çok delil kurtarıldı.

04.10.2021-13:43 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-15:18) Gaybubet Evlerine Tarihin En Büyük Operasyonu: Polis, Delilleri Son Anda Kurtardı!

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından birlikte yürütülen operasyonla, gaygubet evlerinde saklanan 26 mahrem imamın örgüt faaliyetlerine devam ettikleri tespit edildi.  Emniyet ekiplerinin bu operasyonun, FETÖ’nün gaybubet evlerinde saklanan mahrem imamlara yönelik gerçekleştirilen en büyük operasyon niteliğini taşıyor.  

Operasyonda ele geçirilen imamlar FETÖ’nün yıllardır nasıl bir din istismarı içinde olduğunu gözler önüne serdi.  30 yıl boyunca sadece bir kez Kuran-ı Kerim meali okunmasına müsaade edildiğini ifade eden imam, ‘Onu okumanıza gerek yok. Hoca efendimiz kendi kitaplarında Kuran-ı Kerimi sizin için yorumluyor. Hocamızın kitaplarını okuyun.’ dendiğini aktardı.

fetö delil

DELİLLERİ MİKRO DALGA FIRINDA YAKMAYA ÇALIŞTI

4 senedir gaybubet evinde firari olarak yaşayan ve Kuran-ı Kerimin mealini okuduktan sonra gerçeklerle yüzleştiğini söyleyen imam, etkin pişmanlık yasasından faydalanarak örgüt ile ilgili önemli bilgileri emniyet mensuplarına paylaştı. 

Gaybubet evlerine yönelik gerçekleştirilen tarihin en geniş çaplı operasyonunda mahrem imam Süleyman T., FETÖ'nün güncel listesinin olduğu matbu dökümaları yırtarak dijital materyalleri ise mikro dalga fırına atarak yok etmeye çalıştı. 

Polis ekipleri Süleyman T. tarafından yırtılan dökümanları adeta bir yapbozun parçaları gibi teker teker bir araya getirirken, siber polis de dijital materyalleri kurtardı.

fetö delil

TAM 23 ADRESTE EŞ ZAMANLI ŞAFAK OPERASYONU

Polis ekiplerinin, 23 adreste eş zamanlı olarak düzenlediği şafak operasyonuyla 21 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetin operasyonun ayrıntılarına dair paylaştığı bilgilere göre, ‘Gaybubet evlerinde yapılan aramalarda 4 sahte kimlik, 33 telefon, 25 sim kart, 5 sd kart, 21 harddisk, 25 flaş bellek, 32 bilgisayar/laptop/tablet, 5 yazıcı, 26 döküman, 109 bin 785 TL, 22 bin 600 dolar ve 4bin 230 avro ele geçirildi. Ev aramalarında ele geçirilen baskı makineleri ile sahte kimlik ürettikleri ve bu sahte kimliklerle firari FETÖ'cüleri yurt dışına kaçırmaya çalıştıkları ortaya çıktı.’ bilgileri yer alıyor.

DEVLETİN ŞEFKATLİ KOLLARINA SIĞINDILAR

Silahlı terör örgütünün gerçek yüzüyle tanışa ve ellerinden kurtulmak istediklerini dile getiren 4 kişi, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak için kendilerini devletimizin şefkatli kollarına bıraktı.

İfade veren FETÖ imamları, örgüt içinde faaliyet gösteren 181 kişinin ismini verdi. Yapılacak yeni operasyonlar etkin pişmanlıktan yararlanan itirafçıların verdiği bilgiler ışığında devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal