GATA'da Tedavi Gören İki Komutan Firar Etti!

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören iki rütbeli asker firar etti

20.07.2016-12:59 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) GATA'da Tedavi Gören İki Komutan Firar Etti!

Piyade Kurmay Yüzbaşı Sadık K. ve Jandarma Üsteğmen İsmail D.'nin tedavi gördükleri GATA'dan firar ettikleri öğrenildi.

Polis, firari askerlerin yakalanması için çalışma başlattı.

GATA FETÖ'CÜLERİN KALESİ GİBİ

Ülkeyi kana bulayan darbe girişiminin başarılı olması halinde yeni görev yerleri belirlenen paralelci subaylar arasında GATA personeli de yer aldı. Atama listelerinde yer alan 14 GATA komutanının mevcut görev yerlerinde devam edeceği ifade edildi. GATA'ya bağlı yaklaşık 40 hastane bulunuyor. Hastanelerde görev alan askeri doktorların yüzde 80’i paralel yapıya mensup. Hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilerek terör yapılanmasından kurtulması bekleniyor.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün kalesine dönüşen GATA, darbe için hazırlanan atama listelerinde de dikkat çekti. Darbe kalkışmasının başarıya ulaşması halinde cuntacı subayların yeni görev yerlerinin belirlendiği atama listelerinde, GATA'da görevli 14 subayın ismi yer aldı. Subayların mevcut yerlerini koruması talimatı da yine aynı listede 'devam' notu ile verildi.

BAŞBOZKURT ZİRVEYE ULAŞTIRDI

GATA'daki paralel yapılanma Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tabip Tuğgeneral Mustafa Başbozkurt döneminde zirveye ulaştı. Özellikle yardımcı doçent kadrolarını Fethullahçı yapı elemanlarıyla dolduran Başbozkurt, doçent ve profesörlerle yapılanmayı sürdürmeyi hedefledi. Başbozkurt'tan sonra dekan olan Tümamiral Hayati Bilgiç ve ekibi ise bu yapılanmayı bildiği halde hiçbir çalışma yapmamasıyla dikkat çekiyor. Söz konusu dekan Bilgiç, atama listesinde göreve devam edecek GATA personelleri arasında yer alıyor. Öte yandan listede yer alan Sait Bağcı, Mehmet Zeki Kıralp, Bülent Ahmet Beşirbellioğlu, Mutlu Sağlam'ın yapının etkili elemanlarından olduğu iddia ediliyor.

YÜZDE 80'İ FETÖ'CÜ

Türkiye'de İstanbul ve Ankara olmak üzere iki GATA, bu kurumlara bağlı olan yaklaşık 40 hastane bulunuyor. Hastanelerde görev alan askeri doktorların yüzde 80'inin paralel yapıya mensup olduğu belirtiliyor. Öyle ki GATA, Fethullahçı yapının kalesi olan Fatih Üniversitesi'nden sonra en ciddi şekilde yapılandığı kurum olması nedeniyle önem taşıyor.

BAKANLIĞA DEVREDİN YA DA KAPATIN

Fethullahçı yapılanmanın zirveye ulaştığı GATA ve askeri hastaneler, sıkı yönetim komutanlığı görevlendirmelerinde yer almadığı için gözden kaçırılıyor. Sıkı yönetim emirlerinde GATA için ayrım yapmadan generallerin hemen hepsinin karşısında “göreve devam” yazıyor. Paralel yapı uzantılarının zirve yaptığı GATA ve bağlı hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilerek temizlenmesi ya da etkisizleştirilmesi büyük önem taşıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal