Garanti Bankası kredi yapılandırma işlemleri: Garanti Bankası kredi yapılandırma şartları ve vadeye göre uygulanan faiz oranları

Garanti Bankasını kullanan vatandaşlarımızı sevindirecek bir haber paylaşıldı. Kredi kartı borcu olup, ödemede zorluk yaşayan kişilere banka, yapılandırma fırsatı sunmaktadır. Peki Garanti Bankası kredi kartı yapılandırma işlemi nasıl yapılmaktadır? Merak edilen haberin detayları sayfamızda yer almaktadır.

03.05.2022-00:21 - (Son Güncelleme: 03.05.2022-00:21) Garanti Bankası kredi yapılandırma işlemleri: Garanti Bankası kredi yapılandırma şartları ve vadeye göre uygulanan faiz oranları

Garanti Bankasını kullanan vatandaşlarımızı sevindirecek bir haber paylaşıldı. Kredi kartı borcu olup, ödemede zorluk yaşayan kişilere banka, yapılandırma fırsatı sunmaktadır. Bu işlemlerle vatandaş bir nebze rahatlama sağlamaktadır.

garanti

Garanti Bankası kredi kartı yapılandırma işlemi nasıl yapılmaktadır?

Garanti Bankası’na ait olan Bonus, Bonuz Flexi, Money, Platinum kredi kartlarına borçlanan vatandaşlar, kolay ödeme sağlamaları açısından yapılandırma fırsatı bulunmaktadır. Bunun için yapılması gereken tek şey, kart sahibi olan kişinin bankaya talepte bulunması. Yapmış olduğu başvurudan sonra, banka borçlarını tekrar hesaplayarak taksitlendirecek ve daha sonra müşteri ödemelerde kolaylık yaşamış olacak.

Bu yapılandırma sayesinde, kredi kartı notunda düşüklük yaşamak istemeyen vatandaşlar, taksitlendirme yaparak hem kolay ödemeden yararlanmış olacaklar, hem de Kredi notunun düşmemesinden faydalanmış olacaklar. 

Kredi notunun düşmesi genel olarak 3 aylık ödeme taksitinin yapılmaması sonucunda olmaktadır. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman Banka yasal işlemlere de başlatmış olmaktadır. Bu şartları yaşamamak adına Kredi kartı taksitlendirmelerinden müşteriler yararlanmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen kişiler, 0 212 410 90 00 numarasını arayarak yapılandırma talebinde bulunabilirler. Yada direk bankaya giderek başvuruda bulunabilirler. Eğer yapılandırmada sorun yaşayan kişiler olursa, Garanti Bankasında olan ödemelerini başka bankaya aktarma yapabilmektedirler.

garanti

Yapılandırma şartları nelerdir?

Garanti Bankasında genel olarak 72 aylık olan ödemelerde taksitlendirme yapılmaktadır. Bu konu için Garanti Bankasının numarası olan 444 0 333 numarasını arayarak bilgi alınabilmektedir. Kredi kartından tek çekim olarak yapılan borçlar, 11 aya kadar yapılandırılabilmektedir. Eski ödeme ve yeni aktif olan ödemeler 72 ayı kapsayabilmektedir.

Müşterinin kredi notu dikkate alınarak, borç transfer işlemini kabul eden bankalar şu şekildedir;  

Akbank borç transfer kredisi,

Şeker bank borç transfer kredisi,

Vakıfbank borç kapatma kredisi,

QNB finans bank borç kapatma kredisi

İş Bankası borç kapatma kredisi

Yapı Kredi Bankası borç transferi kredisi olarak bilinmektedir.

kart

Garanti Bankası yapılandırma taksit faiz oranı ne şekildedir?

12 aydan 36 aya kadar seçilen vade seçeneklerinde uygulanan faiz oranı %1.99’dur. Bu faiz oranına KKDF ve BSMV dahil olmamaktadır.

42 aydan 48 aya kadar olan vadelerde ise aylık olarak %1.89 oranı şeklinde faiz uygulanması olmaktadır. 

54 ay ve 60 ay vade seçeneklerinde ise, vergiler haricinde aylık %1,79 oranı olarak uygulanmaktadır. 

%1.69 oranında ki faiz uygulaması 66 ay ve 72 ay vade seçeneğinde uygulanabilmektedir. 

Kredi kartı yapılandırma özellikleri şu şekilde yer almaktadır; 

Belli bir bölümü kapsayan taksit özelliği bulunmamaktadır. Taksit yaptırdığınız borçlarınızı erkenden kapatmak isterseniz, kapatabiliyorsunuz. İsterseniz dönem içinde ara ödemelerde bulunabilirsiniz. Bunları sadece banka şubelerinden yapabilmektesiniz. 

Bir çok garanti bankası kredi kartınızı yapılandırma yaptırabilirsiniz. Ayrıca kart ekstrelerinizde taksitlendirmiş olduğunuz borçlarınızın tutarlarını görebilmektesiniz. Kredi kartınızın asgarisinin üzerine, yapılandırdığınız tutar eklenmektedir. Yapılandırmanın üst limiti belli olmasa da, en az limit 500 TL üzerinde olmalıdır.

Borç yapılandırma işlemlerini 09:00 ile 00:00 saatleri arasında yaptırabilirsiniz. Bu işlemler için ek bir nakit ödemenize gerek yoktur. 

Garanti BBVA kredi kartı yapılandırmasında aranan şartlar nedir?

Yapılandırma işlemlerini yapabilmeniz için, aylık bir düzenli gelirinizin belgesi olması gerekmektedir. Sigortalı şekilde çalışan vatandaşlar maaş bordrolarını verirken, ek geliri olan kişiler ise, ek gelirleri neyse belgelendirmeleri gerekmektedir. Kira ödemesi alanlar yada faizden para alan kişilerde aynı şekilde belgelerini sunmak zorundadırlar.

Kredi notu yüksek olan kişilerin yapılandırma talepleri değerlendirilmeye alınmaktadır. Bu yapılandırmayı sadece Garanti Bankasından yapabilmektesiniz. İnternet üzerinden dijital işlemler ile yapılamamaktadır. 

Garanti Bankası kart yapılandırması için lazım olan evraklar nelerdir?

Kimlik bilgisi yada Sürücü belgesi, pasaport, geçici kimlik belgesi

İş yerinden onaylı olan son 3 aya ait güncel maaş bordrosu ile başvuruda bulunabilirsiniz. 

SGK tescil ve hizmet dökümü istenmektedir.

Garanti Bankası kredi kartı yapılandırma işlemi için talep edilen borcun belgelenmesi gereklidir. Ekstre kabul edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal