12.05.2022-16:42 (Son Güncelleme:14.05.2022-10:36)


1

Apple

Apple

1976 senesinde kurulan şirketin kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak ilk bilgisayarları olan i computer’ı Jobs’un ailesinin California’da var olan evinin garajında ürettiler.



2

Amazon

Amazon

Jeff Bezos Amazon’u 1994 senesinde Washington, Bellevue’daki evinin garajında kurdu. Kurulduğu ilk sene işler beklendiği gibi gitmedi ve ilk kitabın satılması tam bir sene aldı. Hayallerinden vazgeçmeyen Bezos’un Amazon’u bugün 300 milyar dolar değerinde ve dünyanın en büyük şirketlerinden birisi.



3

Youtube

Youtube

Larry Page ve ve Sergey Brin tarafından şuan Youtube CEO'su olan Susan Wojcicki’nin evinin garajında kuruldu.



4

Dell

Dell

Michael Dell, 1984 senesinde sadece bir üniversite öğrencisiyken kişiye özel bilgisayar tasarlamaya başlar. Tahmin edin nerede? evet, evinin garajında. Yaklaşık bir sene sonra ise okulu bırakarak işini geliştirmeye karar verir.



5

Yaşamı boyunca motosiklet tasarlamak dileyen William Harley, ilk motorunu tasarladığında 20 yaşındaydı. William çocukluk arkadaşı Arthur Davidson ile beraber gelecek iki sene boyunca Wisconsin’deki bir tahta kulübede motor tasarlamaya sürdürdü.



6

Nike

Nike

Nike’nin bir garajı bile yoktu. evet, yanlış okumadınız. 1964 yılında blue ribbon sports olarak kurulan Nike’nin ilk deposu kurucularından olan Phil Knight’ın arabasının bagajıydı. Knight ayakkabıları yaparken diğer kurucu ortak Bill Bowerman’da ayakkabıları koşucular üstünde test ediyordu. Kurulduğu ilk 2 sene ayakkabılarını satacak mağaza bile bulamayan Nike bugün dünya’nın en büyük spor mağazalarından ve değeri 90 milyar dolar.



7

Microsoft

Microsoft

Bill Gates ve Paul Allen Microsoft’u kurduklarında pek fazla bir şeyleri yoktu. 80 bin dolara lisansladıkları ilk işletim sistemini yazacak programlama bilgileri dışında. Neyse ki os için çok fazla çalışma alanına gerek yoktu ve evlerinin garajı bu işi kotarabilmeleri için yetti de arttı bile.



8

Disney

Disney

Walt Disney ve kardeşi Roy, alice harikalar diyarında’nın bir parçası olan Alice’i çekmeye amcalarının garajında başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr