Gara Bölgesi Nerede?

Türk Silahlı Kuvvetleri dün gece saatlerinde Gara Bölgesi'nde PKK'ya yönelik operasyon başlattı. 02.55'te başlatılan Pençe Kartal 2 Harekatı Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu. Operasyonun gerçekleştirildiği Gara Bölgesi neresi?

11.02.2021-13:41 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-15:06) Gara Bölgesi Nerede?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dün gece saatlerinde Gara Bölgesi'nde başlatılmış olan operasyon devam ediyor. Pençe Kartal 2 Harekatının gerçekleştirilmiş olduğu Gara Bölgesi nerede, Gara Bölgesi hangi ülkede?

GARA BÖLGESİ NEREDE?

Teröristler tarafından kullanılan Gara bölgesinde yer alan hedeflere, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 10 Şubat 2021 tarihinde saat 02.55'ten itibaren 'Pençe Kartal-2 Harekatı' başlatılmış durumda. Bu doğrultuda Gara Bölgesi'nin nerede olduğu merak ediliyor. Gara Bölgesi Türkiye sınırına yakın bir mevkide bulunuyor.

GARA BÖLGESİ HANGİ ÜLKEDE?

Gara, Kürtçede Garê olarak ifade edilmektedir. Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık olarak 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Son derece engebeli bir araziye sahip bir bölgedir. Gara Dağı, Kandil Dağı’na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık bir bölge içerisinde yer alması açısından en az Kandil Dağı kadar büyük bir öneme sahiptir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal