Galerici tarafından paylaşılan ilanı paylaştı dolandırmadığı insan kalmadı! 50 bin TL kapora ücreti gönderen bile var!

Düzce'de oto galerici tarafından verilen lüks otomobil ilanı, dolandırıcılar tarafından hedef oldu. Galericinin paylaştığı otomobilin fotoğrafını düşük fiyat ile ilana koyan dolandırıcı, çok sayıda kişiyi mağdur etti.

15.08.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 15.08.2022-13:09)

Alınan bilgilere göre, oto galerici olan Murat Açıkgöz geçen ay online alışveriş sitesine otomobil ilanı koymuştu. Açıkgöz'ün lüks otomobil ilanı, dolandırıcılar tarafından hedef oldu. Paylaşılan fotoğraf ile sahte hesap üzerinden düşük fiyat ile paylaşım yapan dolandırıcı, aracı almak isteyen insanlara "Acil satmam gerekiyor." diyerek kullanıcılardan kapora istedi. Söylenilen yalana inanan bazı insanlar dolandırıcıya kapora gönderdiği ve aracın üzerinde yer alan galeriyi aradığı öğrenildi.

Çok sayıda insanı dolandırmış

Dolandırıcının lüks aracı değerinin oldukça altında ilana verdiğini söyleyen Murat Açıkgöz, "Rakam ucuz olunca talep çok fazla oluyor. 'Arayan çok, kaçırmak istemiyorsanız kapora gönderin' diyor. Seçtiği araç lüks, çok temiz ve kıymetli bir araç. O yüzden de müşterisi çok. Araç lüks olunca kapora 500-1000 lira arasında olduğunu düşünüyorlar ama 50 bin lira gönderen olmuş. Çok sayıda mağdur var. Dükkana gelen, telefon ile arayan çok oldu. Dolandıran kişiyi aradık. Adam o kadar pişkindi ki, kaldır diye aradığımızda kaldırmadı. Israrla ilanı tekrar yayına koydu. Böyle bir durumda site, şikayet edilen ilanı yayından kaldırıyor. Ama bu kişi 15 gün üst üste ilanı yayına koydu. Sürekli aynı aracı aynı şekilde ilana yükledi." dedi.


Hologram koymaya başladı

Yaşanılan olaydan sonra paylaştıkları fotoğrafların üzerine hologram koyduklarını ifade eden Açıkgöz, "Biz aracımızı diğer sosyal medya uygulamaları üzerinden de paylaşıyoruz. Buradan da kolaylıkla bu fotoğraflar alınabiliyor. Bu olay sonrasında fotoğraflarımıza hologram koymaya başladık. Kendi logomuzu koymaya başladık. İnsanlar alıp kopyalamasınlar diye." dedi.

Araç almak isteyenlere uyarıda bulundu

Araç alacaklara da uyaran Açıkgöz, "Kaporacıların önüne geçemeyiz. Vatandaşların güvendikleri, tanıdıkları, bildikleri yerlerden alışveriş yapmaları gerekiyor. Herkese kapora çıkartmasınlar. 'Aciliyetim var, paraya ihtiyacım var' gibi sözlere kanmasınlar. Ucuz bir arabaya tedirgin olsunlar. Kimse bu konuda saf değil. Bu konulara dikkat ederlerse kolay kolay dolandırıcıların tuzağına düşmezler" şeklinde açıklamalar yaptı.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal