Galatasaraylı Fernando Muslera, vatandaşı Luis Suarez ile Fenerbahçe'ye transferi hakkında konuşmadığını açıkladı

Galatasaray kaptanı Fernando Muslera’dan çok konuşulacak açıklamalar geldi. Luis Suarez’in Fenerbahçe’ye transfer olacağı yönündeki iddialar ile ilgili olarak kendisiyle konuşmadığını ancak Türkiye’ye gelmek isterse ilk olarak Galatasaray’a gelmesini isteyeceğini söyledi.

22.05.2022-13:39 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-13:45)

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray’da seçim heyecanı devam ederken önümüzdeki sezon için planlamalar da henüz başlayamadı. Sarı kırmızılılarda senelerdir taraftarların sevgilisi haline gelen kaptan Fernando Muslera, açıklamalarda bulundu.

Galatasaray kaptanı Fernando Muslera, Beyaz TV’ye yaptığı özel açıklamalarla gündeme bomba gibi düşerek büyük ses getirdi. Kaptan Muslera, yaptığı açıklamalarda ;

‘Bu kadar başarısız bir sezon ilk kez yaşadım’

11 sene geçirdim burada ve bu kadar başarısız bir sezon ilk defa yaşadım. Yönetim ve hoca değişikliği oldu, hepsinin adaptasyon süreci var. Hazırlıklı yakalanamadık ve sezonu kötü geçirdiğimizi düşünüyorum. Yeni gelen hocamız farklı bir mentaliteye sahip. Son zamanlarda iyiye doğru gittiğimizi gördüm yeni hocamızla. Yeni sezonda bu sezonu arkamızı bırakarak oynayacağız.

‘Şampiyon olmamız gerekiyor!’

Önümüzdeki sezon şampiyon olabilir miyiz diye bir şey yok çünkü 22 kez şampiyon olmuş bir takım olarak bunu zaten yapmamız gerekiyor.


‘Kimse hocaların değişmesini istemez’

Fatih Terim tabii ki 2011'de beni buraya getiren kişi. Benim için çok önemli bir figür. Saha içi ve dışında çok iyi ilişkim var kendisiyle. Domenec Torrent'le de çok iyi ilişkilerim var, çok değerli bir hoca kendisi. Futbolda bu tür değişiklikler olabiliyor. Şimdi seçim var Başkanımız değişecek bakalım neler olacak. Kimse hocaların değişmesini istemiyor. Her hocanın gidişi bizi üzüyor. Stabil duruma gelip seneye bulunduğumuz durumu ileriye taşıyacak duruma geliriz diye umuyorum.

‘Emeklilik düşünmüyorum!’

Çok defa emeklilik sorusunu aldım, henüz planlarım bu yönde değil. 2024'e kadar sözleşmem var, daha Dünya Kupası oynayacağım. Burası benim ikinci ülkem. Burada devam etmek isterim kariyerime tabii ki ama şu anda bu gibi konuları düşünmek istemiyorum.

‘Türkiye’de yabancı hakeme ihtiyaç yok’

Bence Türkiye'deki hakemlerin seviyesi gayet yüksek, yabancı hakem gelmesine gerek olduğunu düşünmüyorum. Ben de bazen hakem kararlarına itiraz ediyorum ama sahadaki o heyecanla bir refleks olarak görebilirsiniz bunu. Nasıl oyuncular oynadıkça iyiye gidiyor, hakemlerimize de bu şans verilmesi gerekiyor. Yeni hakemlerin gayet iyi geldiğini düşünüyorum. Şimdi VAR da var o da çok yardımcı oluyor. Çok vakit kaybettirmeden düzgün kullanılarak hakem performansını artıracağını düşünüyorum VAR'ın.

‘Beni en çok zorlayan Burak Yılmaz’

Çekindiğim futbolcu veya stat yok. Derbileri oynadığımızda Beşiktaş veya Fenerbahçe'nin sahalarında oynamak ekstra motivasyon oluyor. Ben oralarda oynamayı seviyorum. Beni zorlayan oyuncu önceden farklı takımdaydı, sonradan da bize geldi ve sorun çözüldü, Burak Yılmaz diyebilirim. Uzun senelerdir buradayım, ligdeki takımların seviyesi her geçen gün artıyor.


‘Derbiler ekstra motivasyon oluyor’

Fenerbahçe derbilerine çıkmadan önce yaptığım ilginç bir şey yok. Ekstra motivasyon oluyor tabii ki. Tarih boyunca oynanan bir mücadele ve çok önemli. Bazen midemde bir şişme oluyor maçı beklerken. Bu kendimle ilgili bir şey.

‘Luis Suarez ile konuşmadım’

Luis Suarez'le Fenerbahçe'yle ilgili konuşmadım, bana öyle bir şey söylemedim. Eğer sorarsa tabii ki önce Galatasaray'a gelmesini söylerim. Luis Suarez gibi isimler istisnai isimler. Türkiye gelişen bir lig, Türkiye'ye ayak uydurabileceğini ve başarabileceğini düşünüyorum.

‘2015 yılındaki şampiyonlukta çok mutlu olmuştum’

En mutlu olduğum anlardan biri 2015 yılındaki şampiyonluk. O yıl bireysel olarak da ödüller aldım. En üzgün olduğum an ayağım ile ilgili geçirdiğim problem. Artık zihnimi bundan temizlemek ve daha iyi hazırlanmak istiyorum.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal