13.05.2022-11:17 (Son Güncelleme:29.06.2022-16:59)


1

Bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray’da sezon başında kadroya katılan isimlerden biri olan Hollandalı yıldız Patrick Van Aanholt, geçirdikleri sezonun büyük bir hayal kırıklığı yaşattığını söyledi. Takımın gençleşme ile birlikte yeni bir yolda olduğunu hatırlatan Aanholt, Fatih Terim’in ayrılığı, Galatasaray’daki geleceği gibi birçok merak edilen konuda yaptığı açıklamalarla büyük ses getirdi.



2

Patrick Van Aanholt, Fanatik Gazetesi’nden Metin Karabaş’a yapmış olduğu kritik açıklamalarda ;



3

Patrick : Bu sene iniş ve çıkışlarımız oldu. Fakat Galatasaray için bu olmaması gereken bir durumdu. Yeni bir takım kurmak istiyorsanız ve buna genç oyuncular katmak istiyorsanız bu tarz şeyler olabilir. Ama bir gerçek var şu anki tabloyu kabul etmek mümkün değil. Dediğim gibi yeni bir yapılanma içerisine girdiğiniz dönemlerde bazen bu süreç kolay geçmiyor.



4

Patrick : Futbolda iyi sonuç alınmadığında böyle şeyler olabiliyor. Bunlar alışık olduğumuz şeyler. Fakat karşılıklı bir anlaşma ile kontratın feshedildiğini biliyorum. Böyle bir şeyin olmasını açıkçası beklemiyorduk. Fakat futbolun gerçekleri... İki hocanın da tarzları başka. Fatih Terim’le farklı şekilde çalışıyorduk, Torrent’le farklı... Domenec Torrent geldiğinden beri daha ağır antrenmanlar yapıyoruz. Pozisyon alma çalışmaları yaptık. Fakat iki hocayı iyi-kötü olarak asla kıyaslayamam. İkisi de çok büyük ve çok iyi hocalar.



5

Patrick : Ben Galatasaray’ın oyuncusuyum ve 3 yıllık kontratım var. Burada gerçekten mutluyum ve devam etmek istiyorum. Ama futbolda her zaman neler olabileceğini önceden bilemiyorsunuz. Benim isteğim ve planlarımın dışında da gelişen şeyler olabilir. Başkan değişimi, hoca değişimi gibi gelişmeler olabilir. Bunun sonucunda beni istemezlerse o zaman benim yapabileceğim bir şey olamaz. Fakat ben burada olmayı çok seviyorum. Her antrenmana ve maça kendimi tam anlamıyla odaklayarak giriyorum. Bütün kalbimle sahada mücadele ediyorum.



6

Patrick : Ben her sezon kendime belirli hedefler koyuyorum. O hedefler için çalışıyorum. Burası benim için yeni bir takım, yeni bir ülke, yeni bir lig. Aynı zamanda yeni bir dil. Dolayısıyla 15 yıl Premier Lig’de oynadıktan ve buraya geldikten sonra bir adaptasyon süreci oldu. Bu süreçte takıma ve arkadaşlarıma alışmam gerekiyordu. Asistler ve savunma açısından kendimi geliştirmeye odaklandım burada. Özellikle asist yapma konusunda kendimi önümüzdeki sezon çok daha fazla geliştirmek istiyorum.



7

Patrick : Bunu gerçekten bilemiyorum. Çünkü biz iki kulvar için de aynı şekilde çalıştık ve hazırlandık. Hem Süper Lig hem de Avrupa için aynı ciddiyette çalıştık. Fakat bu farklı performansın sebebini biz kendimize de sorduk. Takım içerisinde bu konuyu hep tartıştık. Ve bunun cevabını ben de hâlâ bilmiyorum.



8

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR