Galatasaray’ın genç yıldızı Yunus Akgün yeni sezon öncesi yapılan en iyi transferin Teknik Direktör Okan Buruk olduğunu söyledi

Adana Demirspor’da kiralık olarak forma giymesinin ardından sezon başında Galatasaray’a geri dönen Yunus Akgün, takımda bu sezon yapılan en iyi transferin Teknik Direktör Okan Buruk olduğunu söyledi.

13.07.2022-11:40 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-17:12)

Spor Toto Süper Lig’de altyapısından yetiştiği Galatasaray’a yeni sezon öncesinde geri dönen Yunus Akgün’den tüm camianın beklentisi yüksek. Son iki sezonunu Adana Demirspor’da geçiren genç yıldız sergilediği performansla büyük bir beğeni toplarken, Avrupa kulüplerinin de dikkatini üstüne çekmeyi başarmıştı.

Galatasaray’da yeni sezon öncesinde gerçekleştirilen Avusturya kampına katılan genç yıldız Yunus Akgün, takımın yeni teknik direktörü Okan Buruk’un da en gözde isimlerinden biri haline gelmişti.

Fanatik Gazetesi’ne konuşan Galatasaray’ın genç yıldızı Yunus Akgün, yaptığı açıklamalarla büyük ses getirdi. Sarı kırmızılıların genç yıldızı Yunus Akgün, yapmış olduğu açıklamalarda ;

‘Galatasaray’ın en iyi transferi Okan Buruk’

Şu günlerde Galatasaray ile ilgili transferler konuşuluyor. Ancak bana göre Galatasaray'ın bu sezon yaptığı en iyi transfer, teknik direktörümüz Okan Buruk. Futbolculuk kariyeri ortada, teknik adam olarak da hem Türkiye Kupası hem de Süper Lig şampiyonluğu apoletleri var. Süper Lig'i ve Galatasaray camiasını çok yakından tanıyor. Bu nedenle takımımızın en iyi transferi Okan hocamız.


‘Fatih Terim Adana Demirspor’a gitmemi istedi’

İki sezon önce Konyaspor ve Adana Demirspor'dan ciddi transfer teklifler vardı. Fatih Terim hocamız memleketi olduğu için Adana Demirspor'a gitmemi uygun gördü. Benim için de isabetli tercih bu oldu. Adana Demirspor TFF 1'de oynarken, önümde aşılması gereken Akintola gibi çok önemli bir oyuncu vardı. Çok çalışıp, formayı ondan almasını bildim. İlk sezonumda Süper Lig'e çıktık. Bu benim özgüvenimi artırdı. Süper Lig serüvenimde ise çok iyi futbolcular arasında kendime yer buldum.

‘Adana’da en iyi arkadaşım Balotelli’ydi!’

Adana Demirspor günlerim gerçekten çok güzeldi. O takıma ve camiaya çok şey borçluyum. Takımdaki en iyi arkadaşım Balotelli'ydi. Gerçekten çok iyi bir profesyonel. Ne bir antrenman kaçırdığını gördüm ne de maçtan veya antrenmandan kaytardığını... Dışarıdan biraz problemli bir tip imajı veriyor ama son derece profesyonel bir oyuncu. Galatasaray formasını giymesini çok isterim. Bizde çok faydalı olacağına inanıyorum. O bana zaman zaman, 'Senin yerin Avrupa. Avrupa takımlarında çok başarılı olursun' şeklinde telkinlerde bulunuyor. Bu da beni ilerisi için cesaretlendiriyor.

‘Vincenzo Montella yeteneklerimin farkında olmadığımı söyledi’

Adana Demirspor'da gösterdiğim çıkışın en önemli faktörü teknik direktörümüz Vincenzo Montella idi. Bana sürekli olarak, 'Yunus, yeteneklerinin farkında değilsin. Çok daha iyi olabilirsin' demişti. Hatta 2 gol attığım Karagümrük maçı sonrası bile 'Çok daha iyisini yapabilirdin' diye serzenişte bulunmuştu.


‘Eğer Adana formasıyla Galatasaray’a gol atmasaydım…’

Galatasaray'la oynadığımız maçta farklı duygular içindeydim. Attığım goller sonrası sevinmemiştim. Çünkü Galatasaray benim yuvam. Ancak Adana Demirspor forması ile kendimi gösterebileceğim en önemli maç Galatasaray maçıydı. Gol atıp, işimi yaptım. Belki o golü atmasaydım, bugün Galatasaray'da olmayacaktım.

‘Arda Güler gençlerin rahatlıkla oynayabileceğini gösterdi’

Süper Lig'deki büyük takımlar günümüzde genç oyuncuları çok zor ilk 11'de oynatıyor. Ancak Arda Güler, son iki sezonda gösterdiği performansla 16-17 yaşındaki oyuncuların da büyük takımlarda rahatlıkla oynayabileceğini gösterdi. Bu konudaki önyargıları yıkıp, gençlerin de bir anlamda önünü açtı.

‘Uğurcan Çakır gördüğüm en iyi kaleci’

Gördüğüm en iyi kaleci kesinlikle Uğurcan Çakır. Özellikle unutamadığım bir pozisyon var. Çok ama çok zor bir vuruşumu çıkarmıştı. O topta oraya nasıl uzandı, hâlâ anlamış değilim.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal