Galatasaray'dan Fenerbahçe'nin Açıklamaları Üzerine Yanıt

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Fenerbahçe Yöneticisi Metin Sipahioğlu'nun 1959 yılı öncesi şampiyonluklar hakkında yapılan başvuru ve Galatasaray ile ilgili açıklamaları üzerine Sipahioğlu'na cevap verdi.

01.04.2021-16:43 - (Son Güncelleme: 01.04.2021-16:43) Galatasaray'dan Fenerbahçe'nin Açıklamaları Üzerine Yanıt

Kulüp televizyonunda düzenlenen programa katılan Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Fenerbahçe cephesinden gelen açıklamaların ardından düzenlemeye karar verdikleri açıklamalarda Fenerbahçe'ye çok sert yanıt verdi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, yapmış olduğu açıklamalarda ;

SEVİYEYİ ÇOK DÜŞÜRDÜLER

Türk sporundaki kalitenin bu seviyeye düşmesi beni ziyadesiyle üzdü. Bir yönetici çıkıp da büyük bir kulübe karşı böyle konuşmamalı. Biz camiayı ve yönetimi ayırıyor. Fenerbahçe camiası ayrıdır, yönetimi elbette ayrıdır. Başkanımız göreve geldiğinde rakibe saygı kendine saygı sözlerini kullandı. Bu süreç içinde rakip camialarımıza asgari saygıyı göstererek hareket ettik. Yöneticiler genel kurullardan aldığı yetkiyi ve sorumluluğu layıkıyla görevlerini sürdürür. Ali bey göreve geldiğinde "Biz de gerçekten Türk spor için yeni bir dönem başlayacak" dedi. Biz de buna göre teyakkuza geçeceğimizi düşündük. Gelinen nokta itibariyle, sahadaki başarısızlıklar Türkiye'yi yeni bir gündemin içine itti. Hem genel başarısızlıklar hem iki kulüp arasındaki sonuçlar Fenerbahçe'yi bu noktaya getirmiş durumda. Gerçekten başarısızlıkları örtmek ve gündemi değiştirmek adına TFF'ye bir başvuruda bulunuldu. 

YAPTIKLARI BAŞVURUYU CİDDİYE ALMADIK

Galatasaray, VAR öncesi son senede ve VAR'la birlikte şampiyon olarak rakibine üstünlük sağladı. Başvuruyu başta ciddiye almadık. Haksız, meşru değil, hukuki değil. Bu başvuruyu aslında ciddiye almadık. Haksız, meşru değil, hukuki değil. TFF'ye yapılan başvuruda, bir konu yetki, şekil, amaç ve konu itibarıyla hukuka uymamaktadır. TFF Tahkim Kurulu bir karar vermiş. Aynı konu tekrar gündeme getirilmesi, hukuka uygun olmadığı halde, bu spordaki kardeş ve barışı bozucu bir etki yaratır.

TÜRKİYE'DE ÇOK TARTIŞILDI

1923-24 yılında oynanan bir oyunu, 1933-34 yılında yapılan bir müsabakayı, 2021'de şampiyon olarak ilan edilmesi başvurusu. Aslında daha önce TFF'nin Beşiktaş kararı var. Bu konu Türkiye'de çok tartışıldı. Türkiye Ulusal Ligi'ne yani bugünkü anlamdaki bir lige 1959'da başladı. Bizim iddiamız şuydu. 90 yıl önceye giden, düzeni, sürekliliği olmayan, iki ayrı şampiyon çıkarabilecek turnuvaların sonuçlarını 90 yıl sonra bugüne etki etmesi tasarrufunda bulunamazsınız. 

SÖYLEDİKLERİ SÖZLER SON DERECE YANLIŞ

Fenerbahçe yöneticisinin Galatasaray camiasına yönelik sözleri son derece yanlış, asla kabul edilemez, sorumluluk sahibi bir kişinin ağzından çıkamayacak sözlerdir. Ülke için üzüntü verici bir durumdur. Metin Sipahioğlu'nun Galatasaray'ı bir terör örgütüyle yan yana kullanması, son derece üzüntü verici. Türkiye'nin önde gelen en büyük sivil toplum kuruluşuna ithamda bulunmak asla kabul edilebilir şey değil. Bizi mecbur bıraktılar, bu şekilde savunma yapmaya. Kast ettiği terör örgütüyle iltisaklı kişiler kimlermiş. Hiçbir başkanımız böyle bir söylemde bulunmadı. 

İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

"Galatasaray Spor Kulübü terör örgütüyle iltisaklıdır" diyen birisinin Türkiye'de yöneticilik yapmaması lazım. Bir iki tane profesyonel sporcudan kaynaklanan iftiraların atılması, hiçbir şekilde kimseye fayda sağlamaz. Bunlar çok yakışıksız şeyler.  Ben bunu şöyle değerlendiriyorum, rekabette geri kalmanın çaresizliği. Futbola bir kalite gelecek diye düşünürken bunun tam tersi oldu. Rekabete kalite gelecek dediğimiz yerde geldiğimiz nokta burada... İlk etapta Fatih Terim hocamızın TFF'den aldığı tazminat konusunda konuşuldu, o da Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanmış ve tüm toplumdan takdir görmüştür.  Sonrasında Oğulcan transferinde 'Galatasaray oyuncuyu ayarttı' denildi. Tahkim öyle bir şey olmadığını açıkladı. Galatasaray ayartan kulüp olarak cezalandırılmaya çalışılıyor gibi gösteriliyor.

BAŞARISIZLIKLARI NEDENİYLE YAPIYORLAR

Geçmiş defterleri karıştırmak bundan dolayı. Sahadaki başarısızlığın oluşturduğu psikolojik bir durum var. Fenerbahçe yöneticisi genç kardeşimizin konuşmasında bu anlaşılıyor. Ciddi bir travmayla karşı karşıyalar. Galatasaray Spor Kulübü'ne ve başkanına bu hakaretlerin hiçbiri karşılıksız kalmayacak. Hukuki başvurumuzu yapacağız. Bir söz vardır. Camdan köşkte oturuyorsanız komşunuza taş atmayacaksınız. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal