Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinin iptaline karar verildi!

Galatasaray'da yarın yapılması planlanan seçimli genel kuruluna İstinaf Mahkemesi'nden çıkan tedbir kararı engel oldu. 10. Asliye Hukuk Mahkemesi geçtiğimiz günlerde verdiği kararla ihtiyati tedbiri kaldırmıştı. Galatasaray'da yarın gerçekleşmesi planlanan seçim mahkemenin tedbirin devam etmesi yönündeki kararı nedeniyle gerçekleşmeyecek.

29.04.2022-12:13 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-12:58)

Sarı kırmızılılarda sular durulmuyor. Son olarak kulüp üyesi Fırat Develioğlu'nun açtığı dava sonrası son genel kurulun geçersiz sayılması istenmiş ve seçime tedbir getirilmişti. 22 Nisan'da yapılan duruşmada ise tedbir kalkmıştı. Dava dün istinaf mahkemesinde görüldü ve karar bugün UYAB'ta yayınlandı. İstinaf mahkemesi seçimi durdurma kararında bulundu.

Tepkiler geliyor

Galatasaray Eski Başkan Yardımcısı Yusuf Günay yaptığı paylaşımla, 'İstinaf Mahkemesi'nin yarın yapılacak olan seçimi durduran tedbir kararı hem esas, hem de usul yönünden açıkça hukuka aykırıdır.' ifadelerine yer verdi.


Olaylar nasıl gelişti?

10. Asliye Mahkemesi, Galatasaray'ın 26 Mart'ta yapılan mali genel kurulun iptali ve 30 Nisan'da gerçekleşecek seçim için ihtiyati tedbir kararı vermişti. Valilik 26 Martd'da düzenlenen olağan mali genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dava açmış ve 10. Asliye Mahkemesi 30 Nisan 2022'de gerçekleşmesi plananan olağanüstü seçimli genel kurul toplantısının tedbiren durdurulmasına karar kılmıştı.

Davacı Fırat Develioğlu'nun davalı Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne açtiği dernek genel kurulun iptali istemli dava dilekçesini inceleyen İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tensip kararı vermişti.

Daha sonra ise 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görülen davada ihtiyati tedbir kararı kaldırılmış ve Galatasaray'ın seçimi gerçekleştirmesi için önünde bir engel bulunmamıştı. Fakat Fırat Develioğlu'nun tedbir kararının devamı için üst mahkemeye başvurması sonrasında İstinaf Mahkemesi, tedbirin devamına karar vererek Galatasaray'daki seçimin iptaline neden oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal