Galatasaray yeniden Avrupa semalarında: İşte Sparta Prag maçı muhtemel ilk 11’i

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında Sparta Prag’ı konuk edecek. İşte temsilcimizin kritik maçtaki muhtemel ilk 11’i…

15.02.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 15.02.2024-17:47)

UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray, sahasında Çekya ekibi Sparta Prag’ı konuk edecek. Zorlu karşılaşma saat 20.45’te Rams Park’ta oynanacak.

Exxen ekranlarında canlı yayınlanacak olan mücadelede İspanyol hakem Alejandro Hernandez düdük çalacak.

Galatasaray’ın Avrupa macerası

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. eleme turundan başlayarak Litvanya'nın Zalgiris, Slovenya'nın Olimpija ve Norveç'in Molde takımlarını geçerek gruplara yükseldi. Sarı-kırmızılılar, Almanya'nın Bayern Münih, Danimarka'nın Kopenhag ve İngiltere'nin Manchester United takımlarının yer aldığı A Grubu'nda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 5 puan topladı ve üçüncü sırada tamamladı. Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etme hakkını elde etti.

Galatasaray Sparta Prag

Liglerinde liderliği ele geçirdiler

Son şampiyonluk unvanına sahip olan iki takım da kendi ulusal liglerinde liderlik konumunda bulunuyor.

Galatasaray, Süper Lig'de oynanan 25 haftada 21 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Son 6 maçını kazanan sarı-kırmızılı ekip, toplam 66 puanla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde liderlik koltuğunu sürdürüyor.

Sparta Prag ise Çekya Ligi'nde 20 maçta 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak mücadele etti. Başkent Prag temsilcisi, son 7 maçını kazanarak 53 puan topladı ve en yakın takipçisi Slavia Prag'ın 5 puan önünde zirvede bulunuyor.

Galatasaray-Sparta Prag maçı muhtemel ilk 11’ler:

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson Sanchez, Nelsson, Berkan, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Sparta Prag: Vindahl, Vitik, Panak, Krejci, Preciado, Laçi, Kairinen, Zeleny, Birmancevic, Karabec, Kuchta

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal