Galatasaray penaltı bekledi: Tartışmalı pozisyona eski hakemlerden net cevap geldi

Galatasaray'da Mauro Icardi dün oynanan Fenerbahçe derbisinde 22. dakikada yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi. Yaşanan tartışmalı pozisyon sonrası eski hakemler çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

25.12.2023-10:03 - (Son Güncelleme: 25.12.2023-10:29)

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig’in 18. Haftasında Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadele 0-0’lık eşitlikle sona erdi. Öte yandan maçta sarı kırmızılı takım penaltı bekledi. Galatasaray'da Mauro Icardi, Djiku ile 22. dakikada girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Icardi penaltı itirazında bulunsa da kısa süre VAR'ı dileyen Arda Kardeşler oyunu devam ettirdi.

Icardi- Djiku

“Fenerbahçe şükretmeli”

Pozisyon sonrası eski hakemler sosyal medyadan ve televizyon kanallarından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eski hakem Ahmet Çakar, pozisyonla ilgili "Djiku'nun Icardi'ye top oyundayken yumruk- tokat karışımı hareketin karşılığı net bir penaltı ve kırmızı olmalıydı. Fenerbahçe hakemle aldığı 1 puana şükretmeli" dedi.

Ahmet Çakar

“Çok talihsiz bir pozisyon”

Yayıncı kuruluş yorumcuları ve eski hakemler Bahattin Duran, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban pozisyonu yorumladı. Yorumcuların söz konusu pozisyon için söyledikleri şu şekilde;

Bahattin Duran: "Hakemlerin kararına saygı duyuyorum ve devam kararını doğru buluyorum."

Bülent Yıldırım: "Djiku'nun dikkatsiz bir hamle yaptığını görüyoruz. Penaltı ve sarı kart gerekir. Açılara göre çok talihsiz bir pozisyon."

Deniz Çoban: "Şiddeti görüntülerden çözemiyoruz ama rakip yüzüne temas varsa bu ihlaldir. Penaltı ve sarı kart olmasını düşünüyorum. Şiddetini görsem, kırmızı kart belki diyebilirdim ama onu göremiyorum."


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal