18.07.2021-13:01 (Son Güncelleme:01.09.2021-10:14)


1

Ülkemizde daha önceden Trabzonspor forması giyen Milli yıldızımız Okay Yokuşlu için Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, İspanyol ekibi Celta Vigo'ya resmi teklifte bulundu. Cimbom, Okay Yokuşlu ile büyük ölçüde anlaşma sağladı.



2

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray teknik direktör Fatih Terim'in özel isteği üzerine eski Trabzonsporlu Yıldız milli futbolcu Okay Yokuşlu'yu gündemine aldı.



3

Galatasaray geçtiğimiz sezon problem yaşadığı bölgelerden biri olan orta saha için yapacağı transferlerle yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldırmak istiyor.



4

Teknik direktör Fatih Terim'in önerisi üzerine 27 yaşındaki Milli futbolcu Okay Yokuşlu için Galatasaray yönetimi temaslarımız kurdu.



5

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın bizzat iletişime geçtiği İspanyol kulübü CeltA Vigo'da Okay Yokuşlu için talep edilen ücrete öğrendi. Tecrübeli oyuncunun bonservis ücreti ile birlikte takımdan ayrılmasını istemeyen İspanyol ekibi Okay Yokuşlu'yu kiralık olarak gönderebilme ihtimalle sıcak baktığını Galatasaray kulübü yetkililerine iletti.



6

27 yaşındaki Okay Yokuşlu için satın alma opsiyonlu bir kiralama teklifinde bulunmak hazırlığında olan Galatasaray yönetimi Okay Yokuşlu için 5.5 milyon euro satın alma opsiyonlu sezon sonuna kadar kiralık teklifinde İspanyol kulübü ile bonservis ücretinin belirlenmesi konusunda pazarlıklara başladı.



7

Okay Yokuşlu Türkiye'ye gelerek Süper Lig'de Galatasaray forması terletme sıcak vakti öğrenilirken tecrübeli oyuncunun bonservis ücretindeki rakam pazarlığın sona ermesi durumunda önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelerek sağlık kontrolünden geçmesinin ardından Galatasaray kampına katılması bekleniyor.



8

İzmir'de Altay altyapısında yetiştikten sonra 1 milyon euroluk bonservis ücreti ile 2011-2012 yılında Kayserispor'a transfer olan Okay Yokuşlu burada gösterdiği performans ile tüm dikkatleri üzerine çekerek 2015-2016 sezonunda 2 milyon euroluk bonservis ücreti ile birlikte Spor Toto Süper Lig'de ve Trabzonspor'a transfer olmuştu Trabzonspor macerasında potansiyeli en üst seviyeye çıkaran Okay Yokuşlu 2018-2019 sezonunda bordo mavili takımdan ayrılarak İspanya La Liga ekiplerinden Celta Vigo ile sözleşme imzalayarak tam 6 milyon euroluk bir bonservis ücreti kazandırmıştı.



9

İspanya macerasında istikrarlı form grafiği ile dikkat çeken Okay Yokuşlu A Milli takımımızda da düzenli olarak forma giymeye başlamıştı.



10

A Milli takım forması ile 37 karşılaşmada görev alan Okay Yokuşlu bu karşılaşmalardan 1 gollük bir katkı sağlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR