Galatasaray Beşiktaş’ı 2 golle geçti: Icardi yine maçın yıldızı oldu

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında oynanan derbi Galatasaray Beşiktaş karşısında Mauro Icardi’nin golleriyle 2-1 galip geldi. Beşiktaş’ın tek golünü Oxlade Chamberlain attı. İşte maçın ayrıntıları…

22.10.2023-09:54 - (Son Güncelleme: 22.10.2023-09:54)

Süper Lig’de haftanın en önemli maçı Rams Park’ta, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynandı. Dev derbinin genelinde üstün bir oyun sergileyen Galatasaray derbide Beşiktaş’ı Mauro Icardi’nin attığı gollerle 2-1 galip gelerek maç fazlasıyla zirveye oturdu. 

Beşiktaş’ta maçın tek golü İngiliz futbolcu Alex Oxlade Chamberlain’den geldi.

Galatasaray Beşiktaş’ı 2 golle geçti

Karşılaşmanın ilk yarısında baskılı bir oyun ortaya koyan Galatasaray, 26. dakikada Beşiktaş savunmasındaki anlaşmazlığın ardından Mauro Icardi'nin ayağından ilk golü buldu. Bu pozisyondan hemen sonra Beşiktaş kalecisi Mert Günok, ceza alanı dışında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Karşılaşmanın ik yarısında başka gol olmadı ve sarı-kımızılılar soyunma odasına 1-0 gaip gitti.

Galatasaray Beşiktaş 2-1

Derbinin ikinci yarısında 10 kişi mücadele eden Beşiktaş, Galatasaray'ın kaçırdığı gol pozisyonlarının ardından oyuna ortak oldu. Siyah-Beyazlılar oyunda dengeyi sağladıktan sonra Alex Oxlade-Chamberlain'in 70. dakikadaki golüyle skoru 1-1 getirdi.

Galatasaray 80. dakikada penaltı kazandı. Sağ kanattan Mertens'in ceza sahasına gönderdiği ortada Amir Hadziahmetovic'in elinden seken top dışarı gitti. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Galatasaray'da Mauro Icardi penaltı artışını gole çevirierek 82. dakikada karşılaşmanın skorunu belirleyen golü kaydetti: 2-1

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Beşiktaş ise sahasında Gaziantep FK’yı konuk edecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal