Galatasaray Alanyaspor’u şovla geçti: United maçı öncesi moraller yüksek

Trendyol Süper Lig 13. hafta maçında Galatasaray Alanyaspor karşısında 4-0 galip gelerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. İşte maçın özeti…

26.11.2023-10:08 - (Son Güncelleme: 26.11.2023-10:08)

Süper Lig’de Alanyaspor’u konuk eden Galatasaray, rakibini üstün bir oyunla 4-0 mağlup ederek maç fazlasıyla liderliği ele geçirdi.

RAMS Park'ta 40 binin üzerinde taraftarın önünde oynanan maçta sarı-kırmızılı ekip net bir oyun üstünlüğü kurdu. Mücadelenin genelinde topa sahip olan Galatasaray, Mauro Icardi'nin 37, Dries Mertens'in ise 45 ve 59, Wilfried Zaha'nın ise 70. dakikalarda attığı gollerle 4-0 galip geldi.

Bu sonuçla Süper Lig'deki 11. galibiyetini alan Galatasaray, puanını 34'e çıkardı. Haftaya averajla Fenerbahçe'nin gerisinde 2. sırada giren sarı-kırmızılı takım, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Alanyaspor ise bu sezonki 7. mağlubiyetini yaşadı ve 10 puanda kaldı.

Galatasaray Alanyaspor

Sahasında yenilmezlik serisi 23 maça çıktı

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 23 maçta mağlup olmadı.

Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 23 maçı kaybetmedi.

Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 21 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Sıradaki rakip Manchester United

Galatasaray, bir sonraki maçında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı ağırlayacak.

A Grubu'nda önemli bir iddiası bulunan sarı-kırmızılılar, 29 Kasım Çarşamba günü RAMS Park'ta İngiliz temsilcisiyle karşılaşacak.

"Cimbom" ilk maçta deplasmanda yendiği Manchester United karşısında galip gelerek grup ikinciliği iddiasını güçlendirmek için mücadele edecek.

Galatasaray Alanyaspor

Hakem Ali Şansalan maça devam edemedi

Müsabakanın hakemi Ali Şansalan, sakatlığı nedeniyle maçı yarıda bıraktı.

Karşılaşmanın 53. dakikasında sakatlanan Şansalan, oyunu durdurarak Galatasaray sağlık ekibinden müdahale istedi. Sol bacak üst adalesindeki sorundan dolayı maça devam edemeyen Ali Şansalan'ın yerine dördüncü hakem Yiğit Arslan düdüğü devraldı.

Yaklaşık 5 dakikalık hazırlık aşamasından sonra maç 58. dakikada maç Yiğit Arslan'ın düdüğüyle yeniden hareketlendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal