Galata Kulesi'nde kendisini ateşe vermişti! Olayın perde arkası aralandı

Galata Kulesi'nde kendini yakan adam tüm Türkiye'yi şok etmişti. Facebook paylaşımları ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

03.06.2022-14:20 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-14:20) Galata Kulesi'nde kendisini ateşe vermişti! Olayın perde arkası aralandı

İstanbul'da Galata Kulesi önünde korkunç bir olay meydana gelmişti. Siyah özel bir kostüm ile caddede yürüyerek Galata Kulesi önüne kadar gelen 28 yaşında olan Abdullah Cihat Turan Pekpak kendisini ateşe verdi. 

Saniyeler içerisinde alevler içinde kalan Pekpak'ı, esnaflar yangın tüpü ile müdahale ederek sürdürdü. Korku dolu anlar çevredekiler tarafından cep telefonu ile kayda alındı. Yaşanan olayın ardından sosyal medyada paylaşılan görüntüler çok konuşulurken, Pekpak’a yönelik yeni detaylar ortaya çıktı. 

Birçok kez kendisine zarar vermiş 

Galata Kulesi önünde kendisini yakması ile gündeme bomba gibi düşen Pekpak'ın bu ilk olayı değil. Pekpak, daha önce de birçok defa kendisine zarar veren girişimlere kalkışmıştı. 

Akli dengesi yerinde değil 

Pekpak'ın, kendisine zarar veren girişimleri, hal ve hareketlerinden dolayı ailesi ile geçimsizlik yaşadığı bildirildi. Ailesi, Pekpak'ın psikolojik tedavi görmesi gerektiğini savunurken, 28 yaşında olan genç adam bu talebi birçok defa reddetmiş. 


Suç kaydı epey kabarık 

Pekpak'ın, psikolojik sorunlarının dışında 'hırsızlık, mala zarar verme' gibi çok sayıda suçtan kaydı olduğu da belirtilmektedir.

Alevler içerisindeki Pekpak’ı söndüren esnaf konuştu 

Kendisini yakan şahsa yangın tüpü kullanarak müdahalede bulunan Gökhan Özdemir, DHA'ya yapmış olduğu açıklamada ise, "İlk önce illüzyon gösterisi sandık, müdahale etmedik, ateşin sönmesini bekledik. Biraz bekledikten sonra adeta ateş topuna döndü. Yangın tüpünü alarak müdahale ettim." diye söyledi. 


''Çok kötü bir durum''

Korkunç olayın öncesinde yanan kişiyle fotoğraf çektiren Gülşah Karlıova ise konuya ilişkin, "Sosyal medyada paylaştığım fotoğraflarımı kaldırdım. Gerçekten travma sebebi. Performans sanatçısı sandım ve sonra böyle bir şey öğrendim. Çok kötü bir durum" dedi. Söz konusu gencin vücudunda 2. ve 3. dereceden yanıkları olduğu ve hayati tehlikesinin olduğu yönünde bilgi öğrenilmişti. Olaya ilişkin hastanede tedavi devam eden gencin sabah saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bilgisi aktarıldı. Gencin psikolojik sorunları olduğu ve olaydan bir süre önce ailesini arayarak "kendini yakacağım" dediği söylendi. 


İstanbul Valiliğinden açıklama 

Valilikten gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘’Bugün saat 18.30 sıralarında Beyoğlu ilçemiz Galata Kulesi yakınında Konya ili Meram ilçesi nüfusuna kayıtlı A.C.T.P adlı şahıs, üzerine döktüğü yanıcı madde ile kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle şahsın üzerindeki alevler söndürülerek 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevki sağlanmıştır. Şahsın hastanedeki tedavisi devam etmekte olup, konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır.’’ diye açıklama yapıldı. 


Facebook paylaşımları çok konuşuldu 

Kayda alınan görüntüleri izleyen vatandaşlar, binlerce mesaj attı. Korkunç olay günlerce konuşuldu. Gencin hayatını kaybetmesi büyük bir üzüntüye neden oldu. Abdullah Cihat Turan Pekpak'ın Facebook paylaşımları ortaya çıktı. Gencin sessizlik paylaşımı ise oldukça dikkat çekti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal