G7 Zirvesi Nerede ve Ne Zaman Yapılacak?

Yedi farklı ülkenin katılımı ile gerçekleşen G7 zirvesinin ne zaman yapılacağı, konusu merak ve araştırma konusu oldu. Bu sene G7 zirvesinde konuşulacak başlıca konulardan biri koronavirüsten kaynaklanan sorunlar olacak. Peki G7 zirvesi ne zaman yapılacak? G7 zirvesinde neler konuşulacak?

11.02.2021-11:35 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-11:35) G7 Zirvesi Nerede ve Ne Zaman Yapılacak?

Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, ABD, Japonya, Almanya ve Kanada'dan oluşan G7 grubunda yer alan üye ülkeler net küresel zenginliğin yüzde 64'ünü (263 trilyon $) oluşturuyor. 7 ülkenin başkanlarının bir araya gelmesiyle gerçekleştirilecek olan G7 zirvesinde neler konuşulacak? G7 zirvesi nerede ve ne zaman yapılacak?

G7 ZİRVESİ NEREDE, NE ZAMAN YAPILACAK?

G7 zirvesi için geri sayım başladı. 1975 yılından beri toplanan grup bu sene de 7 ülkenin başkanının bir araya gelmesiyle 12 Şubat 2021 tarihinde toplanacak.

Bu sene İngiltere'nin ev sahipliği ile yapılan G7 zirvesine hangi ülkeler katılacak? Zirveye; Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada başkanları katılım sağlayacak.

G7 ZİRVESİNDE NE KONUŞULACAK?

Peki G7 zirvesinde öne çıkan başlıklar neler? Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankaları aracılığıyla kripto para üretimine yönelik ortaya çıkan gündemin tartışılacağı G7 zirvesinin öne çıkan konularından biri de, finans liderlerinin yükselmekte olan piyasa borç sorunları ve dijital vergilendirme hususu olacak. Öte yandan koronavirüs sürecinden dolayı meydana gelen ekonomik sorunlar masaya yatırılacak.

G7 ZİRVESİ NEDİR?

G7 (Group of Seven), dünyanın ekonomisi en büyük olan yedi ülkesinin arasında faaliyetlerini sürdüren bir birliktir. Grup Almanya, Fransa, ABD, Birleşik Krallık, İtalya, Japonya ve Kanada olmak üzere 7 ülkeden meydana geliyor. Avrupa Birliği de G7 içerisinde temsil edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal