03.03.2021-14:06 (Son Güncelleme:03.03.2021-14:06)


1

Listenin en başında olması hiç şüphesiz beklenen Manchester City'nin sahibi Abu Dabi doğumlu Şeyh Mansur. 2008 yılında 210 milyon sterline satın aldığı Manchester City'i Avrupa'nın en büyük futbol kulüplerinden birine dönüştüren Şeyh Mansur'un, kişisel serveti 20 milyar dolar.



2

Listede bile olmasını beklemediğimiz isimleri arasında yer alan Dietrich Mateschitz, Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'in sahibi. Avustralyalı iş adamı, aynı zamanda Red Bull'un da patronu. Dietrich Mateschitz'in kişisel serveti ise 19 milyar Dolar



3

2010 yılında Juventus'u satın alan Andrea Agnelli ve ailesi, İtalyan devinin Serie A'da üst üste şampiyonluklar yaşamasının en büyük mimarı Andrea Agnelli. Cristiano Ronaldo gibi dünya futbolunun en büyük futbolcularından birisine Juventus forması giydiren Agnelli, Torino ekibinin Şampiyonlar Ligi hasretini henüz sonlandıramadı. Andre Agnelli'nin kişisel serveti ise 14 milyar Dolar.



4

Almanya'nın ünlü girişimci ve yazılım mühendisi Dietmar Hopp, bu listenin en az bilinen isimleri arasında yer alıyor. Büyük yatırımlarla Hoffenheim'ı Bundesliga'da üs oynayan bir takım haline getiren Hopp'un serveti, 13 milyar dolar.



5

İngiliz futbolunun son 20 yılında en çok konuşulan isimlerinden biri olan Roman Abramovich, 2003 yılında satın aldığı Chelsea'ye birden fazla başarı yaşattı. Premier Lig'in üst düzey kulüplerinden birisi olan Chelsea, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun da sahibi oldu .Roman Abramovich'in kişisel serveti ise 12 milyar Dolar



6

Birçok farklı spor alanlarında da yatırımları bulunan Philip Anschutz, Amerika'da Major League Soccer'ın kurucularından birisi ve LA Galaxy'nin sahibi. Sadece LA Galaxy ile kalmayan Anschutz, Chicago Fire, Colorado Rapids, Houston Dynamo, San Jose Earthquakes, DC United ve New York / New Jersey MetroStars gibi takımları da kendisine ait. Philip Anschutz'un kişisel serveti ise 10 milyar Dolar.



7

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in hisselerinin büyük bir bölümüne sahip olan Stan Kroenke, Amerikalı bir iş insanıdır. Arsenal taraftarının büyük bir bölümü tarafından sevilmeyen Kroenke, takımın 2004'ten bu yana yaşadığı şampiyonluk hasretini sonlandıramadı. Kronke'nin kişisel serveti ise 9 milyar Dolar.



8

Listenin bu kadar gerisinde kalmasını beklemediğimiz Nasır El-Halifi, listenin son sıralarında yer alıyor. Katarlı iş adamı, 1992-2003 yılları arasında profesyonel olarak tenis oynayan sahibi olduğu Paris Saint-Germain'e, büyük yatırımlar yapmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde başarıya ulaşmasını sağlayamadı. Nasır El- Halifi'nin kişisel serveti ise 8 milyar Dolar.



9

2016 yılında İtalya'nın en köklü kulüplerinden olan Inter'i alan Çinli iş adamı Zhang Jindong, Suning.com'un kurucularından bir tanesidir. Inter'i tekrar eski günlerine döndürmeye kararlı olan Jindong, bu yıl Serie A'da şampiyonluğun en büyük favorilerden birisi. Jindong'un kişisel serveti ise 7.6 milyar Dolar



10

ABD'li iş adamı Robert Kraft, MLS ekibi New England Revolution'un sahibi. Kraft, 2000'li yılların ortalarında Liverpool'u satın almak için girişimlerde bulunmuştu. Ayrıca NFL ekibi New England Patriots da Kraft'e ait. Robert Kraft'ın serveti ise 6 milyar Dolar

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR