Futbolda yeni bir dönem başlıyor: Mavi kart uygulaması hayata geçiyor

Futbolda sarı ve kırmızı kart sonrasında bir kart daha geliyor. Mavi kart ile beraber hakemler, aldatmaya yönelik ve aşırı itiraz durumlarında oyuncuyu 10 dakika boyunca dışarı alabilecek.

09.02.2024-10:24 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-17:38)

Futbolcuların aldatmaya yönelik hareketlerine ve şiddetli itirazlarına karşı çözüm arayan FIFA’nın ‘mavi kart’ adında yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlandığı iddia edildi. 

Mavi kart geliyor

Telegraph'ta yer alan habere göre, futbol arenasında 'mavi kart' dönemi başlıyor. Haberde, hakemi aldatmaya yönelik hareketlerde bulunan veya şiddetli itirazlarda bulunan oyuncuların gelecekte 'mavi kart' alacakları belirtiliyor. Bu yeni uygulamaya göre, 'mavi kart' gören oyuncuların cezası, 10 dakika boyunca saha kenarında beklemek olacak.

Mavi Kart

Futbolda şu ana kadar sarı ve kırmızı kartlar kullanılırken, sarı kart genellikle kural ihlali yapan oyuncuya hakemin uyarısı için gösterilirken, kırmızı kart ise ciddi kural ihlalleri sonrasında verilen cezayı temsil ediyordu. Yeni 'mavi kart' uygulaması, oyuncuların sportmenliğe aykırı davranışlarına karşı alınan bir önlem olarak öne çıkıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal