Futbolcu menajeri nedir, nasıl olunur? Futbolcu menajeri görevleri nelerdir, ne iş yaparlar? Futbolcu menajeri olma şartları ve maaşları

Futbolcuyu temsil etmekle görevli olan futbolcu menajerliği son zamanların tercih edilen meslekleri arasında yer alır. Peki, Futbolcu menajeri nedir, nasıl olunur? Futbolcu menajeri görevleri nelerdir, ne iş yaparlar? İşte Futbolcu menajeri olma şartları ve maaşları

11.05.2022-00:18 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-00:18) Futbolcu menajeri nedir, nasıl olunur? Futbolcu menajeri görevleri nelerdir, ne iş yaparlar? Futbolcu menajeri olma şartları ve maaşları

Futbolcu menajeri, futbolcuyu temsil etmekle kalmaz, onun bütün transfer görüşmelerini ayarlar ve aynı zamanda takımlarla da görüşmeler sağlar. Son zamanlarda en çok tercih edilen meslekler grubunda yer alan futbolcu menajerliği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ise genel olarak Futbolcu menajeri nedir, nasıl olunur? sorusuna yanıt arar. Peki, futbolcu menajeri olabilmek için ne yapmak gerekir? Futbolcu menajeri görevleri nelerdir, ne iş yaparlar?

Futbolcu menajeri nedir, nasıl olunur?

Futbolcu temsil eden kişiler, temsil ettikleri oyuncunun meslek hayatı boyunca onlara her alanda yardımcı olur. Futbolcuların geleceği yönünde önemli bir yere sahip olan futbolcu menajerliği genel olarak futbolcu temsilcisi olarak bilinir.

Futbolcu menajeri nedir, nasıl olunur

Genellikle profesyonel futbolcuyu temsil eden bu kişiler, oyuncunun tüm transfer görüşmelerini ayarlar ve kulüple görüşerek gerekli sözleşme ve anlaşmaları, temsil ettiği oyuncunun yerine yapar. Futbolcu menajerliği yapabilmek için Futbol Federasyonundan lisanslı sertifika alması gerekir.

Futbolcu menajerliği yapabilmek için verilen lisanslı sertifika için herhangi bir mezuniyet, beceri veya benzeri eğitim aranmaz. Bu nedenle Futbol Federasyonu'nun belirlediği menajerlik sınavlarını geçmek yeterlidir.

FIFA'nın düzenlediği ve sınav yılda 2 kez yapılır ve sınava girecek olan kişi hangi ülkede yaşıyorsa, bulunduğu yerdeki federasyon binasına giderek gerekli bilgilerini verir ve kayıt işlemlerini buraada tamamlar.

Toplam 2 sorudan oluşan soruların 15’inin FIFA tarafından belirlendiği, ve bu soruların da 3 farklı şıktan oluştuğu bilinir. Geri kalan 5 sorunun ise her ülkenin Futbol Federasyonu tarafında belirlediği sorudur. 20 sorudan en az 14 soruya doğru cevap veren aday futbolcu menajeri olma hakkına sahip olur.

Futbolcu menajeri maaşları ne kadar?

Futbolcu menajerlerinin aylık olarak net bir getirileri yoktur Temsilciliğini yaptığı futbolcuların farklı bir kulübe ne kadar yüksek fiyata transfer olursa onlar da bu transfer ücretinden yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir bütçe kazanım sağlar.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal