25.10.2023-16:05 (Son Güncelleme:25.10.2023-16:05)


1

Müşteki Bülent Çeviker'e para karşılığı yazılı evrak verildiği fakat daha sonrasında Çeviker'in Erzan'a ulaşmaya çalışıp ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdikten sonra banka tarafından araştırma yapılmaya ve Erzan'a halen çalışmasına rağmen ulaşılamadığı ve Erzan hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifadeleri iddianamede yer aldı.



2

Sanık Erzan'ın bu yöntemlerle futbolcular, iş adamları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, bu fonun yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim, Hakan Ateş gibi tanınmış isimlerin bu fona dahil olduğunu belirterek para yatırmaya ikna ettiği yazılan iddianamede, aslında bu fonun gerçekte hiç var olmadığını tespit edildiğinden bahsedildi.



3

Müştekilerin sanığa verdiği tüm bu paralara ilişkin sahte belgeler oluşturup, bu belgelere bankanın kendi kaşesini ve ıslak imzasını atarak müştekilere teslim etmesiyle gelişen olayda sanık Erzan'ın dolandırma kastıyla hareket ettiği de iddianamede belirtildi.



4

Müştekilerden biri olan Fernando Muslera'nın ifadelerine de yer verilen iddianamede, 2022'de sanık Erzan’ın kendisini parasını değerlendirme amacıyla defalarca aradığını ve "yüksek getirisi olan kurumsal bir fon, Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu bu fonu yönetiyor" diyerek kendisinin bu şekilde bu fona para yatırmaya ikna edildiğini söylediği belirtildi.



5

İddianamede, Muslera'nın Erzan'a farklı farklı zamanlarda toplam 1 milyon 200 bin dolar teslim ettiği, Erzan tarafından kendisine ıslak imzalı ve kaşeli evrak verildiğini de söylediği belirtilerek, devamında kendisinin "Sen hiç merak etme, bu kurumsal bir fon, paran güvende rahat ol, paranı geri alacaksın, bu kurumsal fonun zamanının şaşmasının tek nedeni deprem, bu sebeple her şey aksadı. Yoksa Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'nun yönettiği bir fon asla aksamazdı" gibi sözlerle sürekli oyalandığını ifade ettiği yer aldı.



6

Muslera'nın 700 bin doları geri alabildiği fakat kalan parasını alamadığını söylediği bildirilen iddianamede, bir diğer müşteki Arda Turan'a ise arsa sattırıp üzerine 33 milyon liralık kredi çektirdiği ve toplam 7 milyon 500 bin dolar dolandırdığı yazıldı.



7

Sanık Erzan'ın iddianamedeki ifadesinde, borsada daha önceden yaptığı harcamalardan dolayı işlerinin kötü gittiği ve bu süreçte müşteki Bülent Çeviker'i "Bizim çok büyük özel müşterilerimize yaptığımız işlemler var. Bunları banka içerisinde yapmıyorum. Bankanın ayrı özel bir bölümü olup sadece çok zengin müşteriler ile yaptığımız işlemlerdir. Bu sebeple parayı hesabınızdan çekin ve banka dışında bana teslim edin." sözleriyle kandırmaya başladığını belirtti.



8

Erzan'ın diğer isimlerden de bu şekilde yüksek kar vaadiyle paralarını aldığı söylenen iddianamede, sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, sanıklar Ali Yörük, Atilla Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can ve Asiye Öztürk'ün ise yine aynı suçlardan 3 yıl ve 65 yıl arasında değişen oranlarda hapsi talep edildi. İddianame İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken, sanıkların yargılanmasına ise önümüzdeki günlerde başlanması öngörülüyor. Aynı zamanda sanık Seçil Erzan ve bazı banka yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 11 sanığın hakkında "bankacılık zimmeti" suçundan takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr