Fuşya nasıl bir renktir, ismini nereden almıştır? Fuşya renginin anlamı

Günlük hayatımızda kullanmayı sevdiğimiz ve bize iyi gelen renkler vardır. Bu renklerden biri de fuşya. Peki fuşya nasıl bir renktir, nasıl oluşturulur? Fuşya renginin ismi nereden gelmektedir? Fuşya 'nın anlamı nedir? sorularının cevaplarını araştırdık ve haberimizde konu edindik. İşte fuşya rengine dair merak edilenler..

23.06.2022-19:52 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-19:52) Fuşya nasıl bir renktir, ismini nereden almıştır? Fuşya renginin anlamı

Fuşya, canlı ve mora yakın olan bir renktir. Adını ise 16. yy 'da yaşayan Alman asıllı botanikçi Leonhart Fuchs 'dan almaktadır. Fuşya rengi ilk önce Fransız bir kimyager olan Francois - Emmanuel Verguin tarafından 1859 'da patenti fuchsine şeklinde tabir edilen yeni bir anilin boya rengi olarak tanıtılmıştır.

Fuşya nasıl bir renktir

4 Haziran 1859 'da Magenta Savaşı sırasında Fransız ordusundaki bir zaferi kutlamak için adını magenta yani eflatun olarak değiştirmişlerdir. RGB renk modellerinde, bilgisayar ile televizyon ekranlarındaki renkleri meydana getirmek amaçlı kullanılmaktadır, web renkleri, fuşya ile magenta aynı iki renk olarak kullanılmaktadır.

Fuşya renginin adı nerden gelmektedir

Fuşya rengi ise tam ve eşit yoğunluğa sahip olan mavi ile kırmızı ışıkların karıştırılması sonucu elde edilmektedir. Renkli baskı ile tasarımda magenta rengi ile fuşya arasındaki farklılıklar da çoktur. Magenta daha fazla kırmızıya çalarken fuşya genelde daha mora yakın olan bir renktir. Fuşya çiçeği mor renginin geniş yelpazesi içindedir.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal