02.03.2020-14:50 (Son Güncelleme:24.04.2024-02:40)


1

Ülkemizde, Frenk soğanı yetiştirmek için uygun ortam bulunmadığı için pek fazla yetiştirilmemektedir. Sağlığa birçok faydası bulunduğundan dolayı bol bol tüketilmesi tavsiye edilen Frenk soğanı, Türk mutfağında daha çok yemeklerin üzerini süslemek için kullanılıyor. Yaprak soğanı olarak da bilinen ve farklı şekillerde kullanılarak faydalarından istifade edilebilecek olan Frenk soğanının faydalarını sizin için bir araya getirdik…



2

İçerdiğindeki K vitamini sayesinde kemik gelişimini güçlendirir. Özellikle kemik gelişimini desteklediğinden dolayı çocukların tüketmesi tavsiye edilir. Ayrıca kadınlarda menopoz dönemlerinde sıkça görülen kemik erimelerinin yaşanmaması için tüketilmesi önerilir.



3

Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Çeşitli nedenlerden dolayı bağırsaklarda oluşan zararlı bakterilerin temizlenmesini sağlayarak bakterilerden kaynaklı zehirlenmeleri önler.



4

Kan dolaşımının normalleşmesini sağlayarak yüksek kolesterol ve tansiyonu düşürür. Buna bağlı olarak da meydana gelebilecek kalp krizi riskini azaltır.



5

İçerdiği bileşenler sayesinde kanser hücrelerinin vücutta yayılmasını engeller. Kansere neden olan maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Özellikle kolon, meme, prostat ve akciğer kanserine karşı koruyucudur.



6

Göz sağlığına iyi gelir, daha iyi görmeyi sağlar. Maskesi yapıldığında sivilcelere iyi geldiği gibi yaşlanma belirtilerini de azaltır.



7

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır. Hamilelerin tüketmesi durumunda bebeğin özellikle beyin gelişimine katkı sağlar.



8

İçerdiği folat sayesinde depresyona girme riskini azaltır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR