Fransız Dergisi'nden SİHA Yazısı: 'Peynir Ekmek Gibi Satılıyor'

Fransa’nın aylık ekonomi dergisi Capital, Türkiye’nin ürettiği SİHA’larla ilgili yazdığı bir yazıda, ‘peynir ekmek gibi’ satıldı ifadelerini kullandı.

17.12.2021-15:07 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-15:07)

Ekonomi dergisinin yaptığı haberde, Ayasofya-i Kebir Camii'nin kapak fotoğrafı olarak kullanıldı. Haberde, Türkiye tarafından üretilen SİHA’ların geçen yıl Azerbaycan’ın Ermenistan’la yaptığı savaşta büyük destekçisi olduğu belirtilerek, ‘Türkiye, ticaret ve iş birliğinden sonra Afrika'da savunma sektöründe gelişmek istiyor ve bu konuda SİHA'larına güveniyor.’ ifadelerine yer verildi.

Fransız aylık ekonomi dergisi olan Capital, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle Afrika’nın nüfusunun artırdığını ve Türkiye’nin ürettiği SİHA’ların 'peynir ekmek gibi' satıldığı yazdı. Öte yandan, Türk SİHA’larının Azerbaycan’ın Ermenistan’a yaptığı savunmada başarılıyla yardım ettiği de yer aldı.  Ekonomi dergisi Capital, ‘Türkiye, ticaret ve iş birliğinden sonra Afrika'da savunma sektöründe gelişmek istiyor ve bu konuda SİHA'larına güveniyor.’ dedi.

TÜRK SİHALARI PEYNİR EKMEK GİBİ SATIYOR

Fransız aylık ekonomi dergisi Capital’in ‘Türkiye, Afrika'da nüfuzunu genişletiyor, SİHA'ları peynir ekmek gibi satıyor.’ başlıklı haberinde kapak fotoğrafı olarak Ayasofya-i Kebir Camii kullanıldı. Haberdeki yazıda, 17-18 Aralık'ta Afrikalı liderlerin İstanbul'a davet edildiği ve gerçekleşen zirvede güvenlik meselelerinin masaya yatırıldığı ifade edildi. 

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE VURGU YAPILDI

Aylık olarak çıkan ekonomi dergisinde, Türkiye’nin Somali’de üssü olduğu hatırlatarak, Fas ve Tunus ülkelerinin eylül ayından ilk Türk SİHA’larını teslim aldıkları yazıldı. Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ekim ayında ülkeye gerçekleştirdiği ziyaretinde Angola’nın da Türk SİHA’larıyla ilgilendiği aktarıldı. 

Ekonomi dergisinin ‘Türkiye, Afrika'da nüfuzunu genişletiyor, SİHA'ları peynir ekmek gibi satıyor.’ başlıklı haberinde Türkiye’nin Etiyopya ile de  askeri yönden bir anlaşma imzaladığı belirtildi. Bunun birlikte Erdoğan’ın Angola, Nijerya ve Togo turundan sonra dile getirdiği, ‘Afrika'da gittiğim her yerde herkes İHA'lardan bahsediyor.’ ifadesine vurgu yapıldı. 

Türkiye tarafından yapılan SİHA’ların ilk olarak 2019 yılında Libya’daki uluslararası kamuoyunca tanınan meşru hükümetle yapılan savunma anlaşmalarına değinildi. Ayrıca haberde, SİHA’ların Libya’da kullanılmasına dikkat çekilerek, ‘Türkiye'nin SİHA'larla artık müzakere masasına elinde daha fazla kozla oturacağı’ değerlendirmelerinde bulundu. 

TÜRKİYE-AFRİKA İLİŞKİLERİ 

Fransız aylık ekonomi dergisi olan Capital’in ‘Türkiye, Afrika'da nüfuzunu genişletiyor, SİHA'ları peynir ekmek gibi satıyor.’ başlıklı haberinde Türkiye’nin Afrika ile savunmaya yönelik yaptığı iş birliğinin sadece silah ve askeri mühimmat ya da araç sayımıyla sınırlı kalmadığı aktarıldı. Bununla birlikte Togo ordusunun Türkiye'nin desteğiyle modernize edildiği, Türkiye'nin Togo'ya mühimmat yanında askeri eğitim ve mayın çıkarma araçları desteğini de sağladığı kaydedildi. 

Haberde, Türkiye’nin Afrika'daki nüfuzunu 37 askeri ofis kurarak giderek artırdığı vurgulanarak bu durumun Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kıta ile ticaret hacmini gelecek yıllarda 3 katına çıkaracağı belirtildi. Aynı zamanda Erdoğan’ın ticaret hacminin 75 milyar dolara ulaştırma hedefi doğrultusunda olduğu ifade edildi.

ZİRVE TOPLANACAK

Türkiye’nin Afrika ile olan ilişkilerini daha ileri seviyeye taşımak için 17-18 Aralık tarihinde İstanbul'da Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi düzenleneceği duyuruldu. Yapılacak olan zirvede, Afrika kıtasında bulunan birçok liderin katılımıyla gerçekleşeceği bildirildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal