Fransa’nın Gözü Türkiye’de! Fransa Senatosu Rapor Yayınladı 'Türkler gibi İHA Yapmalıyız'

Fransa İHA yarışına girdi. İnsansız hava araçlarında Türkiye'nin başarısını örnek gösteren Fransız senatörler, ülkelerinin 2025 yılına kadar üretime ve ihracata başlaması gerektiğinin altın çizdi.

06.07.2021-17:45 - (Son Güncelleme: 06.07.2021-18:04) Fransa’nın Gözü Türkiye’de! Fransa Senatosu Rapor Yayınladı 'Türkler gibi İHA Yapmalıyız'

Türkiye'de üretilen SİHA'ların Libya, Suriye ve son olarak işgal altındaki Dağlık Karabağ'da sağladığı başarı, dünyanın dikkatini çekmeyi sürdürüyor. Bu durumun son yansıması Fransa Senatosu'nda görülürken, senatörler ülke güvenliği konusunda İHA filosunu genişletme çağrısında bulundu. Senato Savunma Komitesi'nin sunduğu raporda, "Silahlı kuvvetlerin de 2025 yılına kadar binlerce askeri İHA'ya sahip olması bekleniyor" denildi.

UCUZ ÜRETİM VURGUSU YAPILDI

Kısa sürede İHA ve SİHA'larla adından söz ettiren Türkiye, insansız araçların birçok ülkeye ihracını gerçekleştirmeyi başardı. Raporda, Fransa'nın, Türkiye gibi, "ucuz insansız hava araçlarının üretimine ve ihracatına başlamasının gerekliliği vurgulandı.

TÜRK İHA'LAR BAŞARILI OPERASYONLARDA ADINI DUYURDU!

Suriye'de özellikle İdlib bölgesine yoğunlaşan 'Bahar Kalkanı Harekatı'nın şu ana kadar başrolünde yerli ve milli İHA'lar var. Hareket eden neredeyse her şeyi çok büyük bir hassasiyetle vurma yeteneğine sahip Türk hava araçları, meskun mahalde sergiledikleri performansla da mikro cerrahi benzeri bir operasyona imza atıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal