Fransa'dan Şoke Eden İddia! Sigara İçenler Virüsten Daha Az Etkileniyor

Fransa'da coronavirüse yakalanan 480 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada şaşırtan sonuçlar ortaya çıktı. Academie des Sciences'ta yayınlanan araştırmaya göre sigarada bulunan nikotin virüsle mücadelede etkili oluyor ve sigara içenler virüsten daha az etkileniyor.

24.04.2020-02:24 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-02:33) Fransa'dan Şoke Eden İddia! Sigara İçenler Virüsten Daha Az Etkileniyor

Coronavirüsü dünya genelinde hızla can almaya devam ederken, salgına karşı ilaç ve aşı gibi çözümler bulmak için de çalışmalar ilerliyor.

Virüsün en çok etkilediği ülkelerin başında gelen ve 21 bini aşkın insanın can verdiği Fransa’da sıra dışı bir araştırma yürütülüyor.

Pitié-Salpêtrière Üniversite Hastanesi uzmanları, kendilerine başvuran corona virüsü hastalarından 480’i üzerinde bir çalışma gerçekleştirdi. 65 yaş ortalamalı hastaların yüzde 4.4, 44 yaş ortalamasına sahip hastaların ise yalnızca yüzde 5.3’ünün sigara kullandığı ifade edildi.

‘SEMPTOMLAR DA DAHA HAFİF’

Sigara kullananların virüse daha az yakalandığı veya semptomları daha hafif geçirdiği tezi üzerinde duran uzmanlar, bunun nikotinle bağlantılı olduğunu düşünüyor. Guardian’da yer alan habere göre nikotin, virüsün hücrelere ulaşmasını engelleyip bağışıklık sisteminin aşırı reaksiyon vermesini önlüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal