Fransa'dan şok karar: Futbol maçlarında oruç molasına izin yok!

Fransa Futbol Federasyonu, ramazan ayı süresince futbolcuların oruçlarını açmaları için maçlarda mola verilmemesine karar verdi. Müslüman futbolcuların büyük bir çoğunluğunu içinde barındıran Fransız futbolunda alınan bu karar, tartışmalara yol açtı.

13.03.2024-16:16 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-16:16) Fransa'dan şok karar: Futbol maçlarında oruç molasına izin yok!

Fransa Futbol Federasyonu, Ramazan Ayı süresince futbolcuların maç sırasında oruçlarını açmalarına izin verilmemesine karar verdi. RMC Sport'un haberine göre, Fransa Futbol Federasyonu bu kısıtlamayla geçen yıl başlamış ve bu yıl da aynı uygulamayı sürdürecek. Ramazan ayı boyunca Müslüman futbolcuların oruçlarını açmaları için maçlarda mola verilmesine izin verilmeyeceği belirtildi. Fransa Futbol Federasyonu Federal Hakem Komisyonu, geçen yıl futbolcuların maç sırasında oruç açmalarına olanak tanınmasını yasaklamıştı.

2023’de de uygulanmıştı

Bu karar, birçok Müslüman futbolcunun forma giydiği Fransız futbolunda tartışmalara neden oldu. Müslüman futbolcular, dinlerine uygun bir şekilde oruç tutma hakkının ellerinden alındığını düşünüyorlar. Geçen yıl başlayan bu uygulama, Fransız futbolunda din özgürlüğü konusundaki hassasiyetleri gündeme getiriyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal