Fransa'dan Pakistan’daki Vatandaşlarına ‘Ülkeden Çıkın’ Çağrısı Yaptı

Fransa, yapılan protestolar sonrası sessizliğini bozdu. Pakistan’daki vatandaşlarına ve Fransız şirketlerine, bir haftadır devam eden Fransa karşıtı protestolar sebebiyle ülkeyi geçici olarak terk etmeleri çağrısında bulundu.

15.04.2021-16:19 - (Son Güncelleme: 15.04.2021-16:41) Fransa'dan Pakistan’daki Vatandaşlarına ‘Ülkeden Çıkın’ Çağrısı Yaptı

Fransız basınında yayınlanan haberlere göre, Fransa’nın İslamabad Büyükelçiliği'nden Pakistan’daki Fransız vatandaşlarına mesaj gönderildi. Mesajda, ‘Pakistan’da Fransa’nın çıkarlarına yönelik ciddi tehditler nedeniyle Fransız vatandaş ve şirketlerinin bir süreliğine ülkeden ayrılmaları tavsiye edilmektedir’ denildi. 

MACRON’UN AÇIKLAMALARI PROTESTO EDİLİYORDU 

Tahrik-i Lebbeyk Pakistan (TLP) partisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam ve Hazreti Muhammed karşıtı açıklamaları sebebiyle geçen yıl kasımda ülkenin çeşitli şehirlerinde düzenlediği gösterileri hükümet ile anlaşma karşılığında sonlandırmıştı. Anlaşma metninde, hükümetin, Fransa'nın İslamabad Büyükelçisinin 2-3 ay içinde ülkeden gönderileceği, Paris'e yeni büyükelçi atamayacağı, Fransız ürünlerinin devlet düzeyinde boykot edileceğine dair maddelere yer verildiği öne sürülmüştü. 

RİZVİ'NİN GÖZALTINA ALINMASI 

Hükümet, 16 Şubat’ta konunun parlamentoya 3 ay içerisinde getirilmesi için bir anlaşma daha yapmış ve TLP de protestolarını 20 Nisan’a kadar ertelemişti. TLP lideri Saad Rizvi, 11 Nisan Pazar günü yayımladığı mesajda, hükümetin verdiği sözleri tutmadığı takdirde protestolara hazır olması uyarısı yapmıştı. Rizvi’nin 12 Nisan’da gözaltına alınmasının ardından parti destekçileri, İslamabad başta Lahor, Karaçi, Multan ve Ravalpindi gibi şehirlerde protestolara başlamıştı. 

PROTESTOLARDA 5 KİŞİ ÖLDÜ 

Parti liderinin serbest bırakılması, Fransa Büyükelçisi'nin ülkeden gönderilmesi ve Fransız ürünlerinin boykotunu talep eden göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmalarda şu ana kadar 2’si polis 5 kişi hayatını kaybetti. Hükümet, TLP’ye terörle mücadele yasası kapsamında yasak getirilmesine karar verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal