Fransa'da Tecavüze Uğrayan Kadın Sayısı Rekor Seviyede

Romantizm başkenti, aşkın sembolü Fransa meğer tecavüzlerin başkentiymiş! Yapılan bir araştırmaya göre Fransa'daki kadınların yüzde 12'si hayatlarında en az 1 kez tecavüze uğruyor.

23.09.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-11:17) Fransa'da Tecavüze Uğrayan Kadın Sayısı Rekor Seviyede

Fransız Kamuoyu Araştırmaları Enstitüsüne Jean-Jaures Vakfı tarafından bir araştırma gerçekleştirildi. Yapılan ‘Cinsel Şiddet’ başlıklı araştırmanın sonuçları paylaşıldı. France Info'da yayınlanan sonuçlar, kadınların yüzde 12'sinin hayatlarında en az bir kez tecavüze uğradığı belirtildi. Bununla beraber, yüzde 43'ünün fiziksel cinsel istismara uğradığı, yüzde 58’inin cinsel içerikli uygunsuz tavırlarla karşılaştığı, yüzde 50’sinin de cinsel içerikli hakaret ve ifadelere maruz kaldığı ifade edildi.
Cinsel tacizlere uğradığını ve bu şekilde rahatsız edilen kadınlar, bu olayın birden fazla kez tekrarlandığını ifade ediyor. Rapora göre, mağdurlar maruz kaldıkları bu durumlar neticesinde ağır ve uzun süreli travma yaşıyor.

Araştırmayı takip eden ve sürdüren Jean-Jaures Vakfı yöneticisi ve psikiyatrist Michel Debout ise, İkinci Dünya Savaşı ardından Fransa'da taciz ve tecavüzlerin azaldığının düşünüldüğünü ancak bunun gerçekte bir karşılık bulmadığını ifade etti. Debout, 'Görünen o ki bu sayı arttı. Bu kadar fazla tecavüz vakasının yaşanması ve bunların yargıya çok az bir oranda intikal etmesi üzerinde durulmalıdır' açıklamasında bulundu.

Sosyolog Alice Debauche ise cinsel şiddet ve istismarın 1950’li-60’lı yıllarda toplum için sıradanlaşmış olduğunu ancak son yıllarda yeni nesil gençlerin bu konulara daha duyarlı olduğunu, cinsel istismarları kabullenmediğini ifade etti.

SALDIRGANLARIN ÇOĞU KURBANLARIN TANIDIK ÇEVRESİNDEN

Cinsel istismara uğrayanların büyük bir oranının saldırganları tanıdığını açığa çıkaran araştırma, mağdurların çok az bölümünün suç duyurusunda bulunduğunu, yaklaşık yüzde 70'inin ise yaşadıklarını kimseye anlatmadığını kaydetti.
Fransa’da cinsel şiddet ve saldırıya uğrayan kadınların her türlü tedavisi için ülke içinde donanımlı doktor sayısının da oldukça yetersiz olduğu vurgulandı.

HER YIL 165 BİN ÇOCUĞA TECAVÜZ EDİLİYOR

Fransız oyuncu Andrea Bescond, konuk olduğu bir radyo programında Fransa'da her sene 165 bin çocuğa tecavüz edildiğini belirtti. Bununla birlikte her 4 günde bir, çocukların akrabalarının ya da ebeveynlerinin darbesiyle öldüğünü söyledi.

'PEDOFİLİ CERRAH' SKANDALI

Geçtiğimiz sene Fransa'da 'ülkenin en büyük pedofili skandalı' yaşanmıştı. Bir cerrahın 30 sene boyunca yüzlerce çocuğu taciz ve tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Taciz vakalarının bir kısmı hastalar anestezi etkisindeyken gerçekleşmişti. Cerrah, üç sene önce altı yaşındaki bir kızın tecavüze uğradığını söylemesi üzerine tutuklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal