Fransa'da On Binlerce İnsan Sokağa Döküldü

Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelen göstericiler, "Küresel Güvenlik" yasa tasarısına karşı protesto düzenledi. Güvenlik güçleri göstericilere müdahale etti.

05.12.2020-19:20 - (Son Güncelleme: 05.12.2020-21:05) Fransa'da On Binlerce İnsan Sokağa Döküldü

Fransa'da geçtiğimiz haftalarda güvenlik yasasına tepki amaçlı protesto düzenleyen göstericiler bugün de sokağa döküldü ve paris sokakları karıştı.

'22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI'

Fransa'da gerçekleşen protesto gösterilerinde polisin şiddetle karşılık verdi olaylarda 22 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

'MACRON, POLİS ŞİDDETİNİ KABUL ETMİŞTİ'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün yaptığı açıklamalarda, ülkesinde yaşanan polis şiddetinin orantısız olduğunu ve Fransız toplumunda ırkçılık olduğunu kabul etmişti.
'Ülkesinde ırkçılık olduğunu kabul eden Macron, şiddete başvuran polisler var. Bunun cezalandırılması gerekiyor. Fransa'da toplumda da şiddet ve ırkçılık var. Bu bir gerçek.' ifadesini kullandı

'MACRON'DAN GÜVENLİK YASA TASARISI YORUMU'

Paris'te on binlerce insanın sokağa çıkmasına sebep olan Güvenlik yasa tasarısının 24. maddesi hakkında da konuşan Macron, polis ve jandarmanın görüntülerinin çekilebileceğini ve yayımlanacağını belirterek bu maddenin güvenlik güçlerini korumaya yönelik olduğunu belirtmişti.

'İŞTE GÖRÜNTÜLER'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal