Fransa’da Karakola Havai Fişekli Saldırı

Fransa’da Champigny-sur-Marne şehrinde hemen hemen 40 kişilik bir grup karakola havai fişekle saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda yaralanan olmazken, beş aracın zarar aldığı belirtildi.

11.10.2020-17:15 - (Son Güncelleme: 11.10.2020-17:03)

Fransa’da Paris’in güneydoğu bölgesinde yer alan Champigny-sur-Marne şehrinde 40 kişilik bir topluluk gece saatlerinde karakola havai fişekle saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda yaralanan olmazken, beş polis otosu ile karakol girişinde yer alan camlı kısmın zarar aldığı öğrenildi.

Cumartesi günü gece yarısı sularında başlayan saldırı tuhaf görüntüleri beraberinde getirdi. 

Karakolun etrafında patlayan ve normalde eğlenceler için kullanılan havai fişeklerin sayısı tam olarak bilinmezken, alanda araştırma yapan görevlilerin minimum sekiz tane havai fişek kovanı bulduğu bildirildi. Bir saat boyunca devam eden saldırıyla ilgili soruşturmada daha kimsenin gözaltına alınmadığı belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin sosyal medyadan yaptığı açıklamada emniyet güçlerine 'tam destek' verdiğini ifade ederek, 'Bu ufak serseriler kimseyi etkilemiyor ve bizi uyuşturucuya karşı mücadele çalışmalarımızdan vazgeçirmiyor' diye konuştu.

'KİMSE GÜVENLİK GÜÇLERİNE SAYGI DUYMUYOR'

Paris İle-de-France Bölge Başkanı Valérie Pécresse de saldırı anlarını kabul edilemez savaş sahnesi olarak belirtirken, polis sendikası mensubu Frederic Lagache de 'Artık kimse güvenlik güçlerine saygı duymuyor' dedi.

Diğer taraftan, aynı karakola daha önce geçen Nisan ayında da saldırı düzenlendiğini ve 2018 yılbaşı kutlamaları esnasında karakolun 2 polisine toplu şiddet uygulandığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal