Fransa: 'Coronavirüse Karşı Savaştayız'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün coronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak amacıyla sıkı kısıtlamalar getirdi ve ordunun hastaları hastanelere taşımak için hazırlanacağını duyurdu.

17.03.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-10:27) Fransa: 'Coronavirüse Karşı Savaştayız'

Fransa’da zaten restoranlar, barlar, okullar kapatıldı ancak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, her üç günde bir virüse yakalanların sayısının iki katına çıkması ve ölümlerin artması nedeniyle benzeri görülmemiş önlemlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, bugünden itibaren insanların yiyecek satın almak, işe gitmek, egzersiz yapmak veya ilaç almak dışında evden çıkmamaları gerektiğini söyledi.

En az önümüzdeki iki hafta boyunca geçerli olacak bu kısıtlamaları ihlal eden herkesin cezalandırılacağını söyleyen Macron “Sizden daha önce benzeri görülmemiş bir şey istediğimi biliyorum, ancak şartlar bunu gerektiriyor.” diye konuştu.

"Başka bir orduya veya başka bir ulusa karşı değiliz. Ama düşman tam orada; görünmez, anlaşılması zor, ancak ilerleme kaydediyor." şeklinde konuştu.

ORDU HAREKETE GEÇİRİLDİ

Yeni tedbirlere göre, askerler hastaları hastanelere nakletmeye yardımcı olacak ve virüsün en çok görüldüğü yerlerden biri olan Alsace'nin doğu bölgesinde 30 yoğun bakım yataklı askeri bir hastane kurulacak.

Macron Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ikinci turunun ertelendiğini duyurdu. Salgının hükümetin tek gündem konusu olması gerektiğinden, emeklilik sisteminin revizyonundan başlayarak reform gündeminin askıya alındığını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal