05.03.2020-18:08 (Son Güncelleme:25.04.2024-07:19)


1

Almanya'da özellikle Frankfurt'ta gezilecek yerler listesi oluştururken dünya edebiyatının dev ismi olan Goethe ile karşılaşabilirsiniz. Goethe'nin Evi ve Müzesi, ünlü yazar Goethe'nin Almanya'nın Frankfurt am Main şehrinin Innenstadt bölgesindeki müzesidir. Ünlü Alman şair ve yazar Goethe'nin doğup büyüdüğü, en ünlü eseri Genç Werther'in Acıları'nı yazdığı ev, Frankfurt'ta bulunuyor. İşte Goethe'nin Evi ve Müzesine dair merak edilen bilgiler...



2

Orjinal yapı, Goethe ailesinin özellikle de Johann Wolfgang von Goethe'nin 1795 yılına kadar olan aile konutuydu. Johann Wolfgang, burada doğdu ve 1765 yılına kadar kış kardeşi Cornelia ile birlikte burada yaşadı.



3

16 yaşındayken Leipzig'e hukuk eğitimi almak üzere taşındı ve oradan da geri döndü. Goethe, daha sonra burada geçirdiği çocukluğunu Aus Meinem Leben adlı otobiyografisinde yazdı.



4

Genç yaşında müthiş zekasını gözler önüne seren Goethe, Götz von Berlichingen ve onun ilk önemli kitabı olan Genç Werther'in Acıları'nı burada yazdı ve aynı zamanda ünlü Faust yorumunun temellerini burada attı.



5

Bugün ziyaretçiler buraya gelerek Goethe'nin çalışma masasını görebilmektedir. Yazarın hayatını yansıtan ve orjinal eşyalarını barındıran bu müze evin içerisinde ayrıca hediyelik eşyalar satan bir dükkan da bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR