Formula 1 Avustralya yarışını kim kazandı? F1 Avustralya GP birincisi belli oldu

Avustralya'daki Albert Park'ta gerçekleşen 2022 Formula 1 yarışını kim kazandı? GP birincisi belli oldu mu?Herkesin merak ettiği haberimiz sayfamızda yer almaktadır.

10.04.2022-14:01 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-21:38) Formula 1 Avustralya yarışını kim kazandı? F1 Avustralya GP birincisi belli oldu

Tüm formula sevenlerinin sabırsızlıkla beklediği sonuç artık açıklandı.3.sezon mücadelesi Melbourne kentiyle aynı isimde olan 5.2 km olan pistte ,58 tur olarak yapıldı.Mücadelenin sonuçları ne oldu diye merak ederek, İnternet üzerinden araştırma yapanlar için,yarışı kazanan kişiler aşağıda yer almaktadır.


Formula 1 Avustralya yarışını kim kazandı?

Avustralya'da Albert Park'ta gerçekleşmiş olan 2022 Formula 1 sezonun 3.yarışını Ferrari pilotu Charles Leclerc kazanmıştır.Son dünya şampiyonu olan Max Verstappen ise yarış sırasında araç içerisinde yaşamış olduğu sıkıntılar yüzünden yarışını yarıda bırakmak zorunda kaldı.Red Bull'un Meksikalı pilotu Sergio Perez 2.yarışçı olurken ,Mercedes'in genç sürücüsü olan George Russell 3.şekilde yarışı tamamlamıştır.Daha önce 7 kez dünya şampiyonluğunu tatmış olan Lewis Hamilton bu sefer yarışı 4.olarak tamamlamıştır.Formula 1 Dünya şampiyonasının 3.ayağı Avustralya Grand Prix'inde ,Ferrari takımının monakolu pilotu olan Charles Lecler 1.olmuştur.

9. cepten kalkan diğer Ferrari sürücüsü olan Carlos Sainz ise 2. turda spin atarak yarış dışında kalmıştır.Kalan zamanda bölümü çok rahat bir şekilde lider olarak sürdüren Leclerc,en hızlı tur elde etmiş olarak damalı bayrağı gören ilk kişi olmuştur.24 yaşında olan genç sürücü,sezonu 2. olarak bitirerek,kariyerinde ise 4. birinciliğine ulaşmış oldu.Red Bull'dan Sergio Perez, Leclerc'in 20.5 saniye arkasında 2'nci olurken, Mercedes'ten George Russell ise liderin 25.5 saniye gerisinde 3. olmuştur.Pilotlar klasmanı lideri olan Leclerc puanını 71 çıkaranlar arasında yer alırken,ona en yakın rakibiyle ara farkını 34 puana çıkarmıştır.Sezonun 4.yarışı ise Emilia-Romanga Grand Prix'si Nisanın 24'ünde yapılacağı söylenmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal