Forbes: Zaferin Sebebi Türk SİHA’ları

Dünyaca ünlü finans gazetesi Forbes, Azerbaycan’ın Ermenistan zaferinin arkasında ‘Sihirli Kurşun’ SİHA’ların olduğunu yazdı. Muadillerine göre çok daha gelişmiş olduğu ifade edilen Bayraktar TB2, ABD yapımı MQ-9 Reaper ile karşılaştırıldı.

11.11.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 11.11.2020-12:31) Forbes: Zaferin Sebebi Türk SİHA’ları

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda savaşın gidişatını değiştiren bir etki ortaya koyan Türk İHA’ları, zaferde büyük pay sahibi oldu. Baykar’In yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Bayraktar TB2’ler, çatışmalar sürerken dahi uluslararasında basında analizlere konu oluyordu.

TÜRKLER FARKINI ORTAYA KOYDU

Çatışmalar sırasında pek çok tank, hava savunma sistemi ve radarı imha ederek kara kuvvetlerine nefes aldırmayan SİHA’lar hakkında Forbes’te bir yazı kaleme alındı. Tük SİHA’ların başarısının altını çizen Forbes, Libya ve Suriye’den sonra bir kez daha Türkiye’nin Karabağ’da farkını koyduğunu ifade etti.

REAPER İLE KARŞILAŞTIRDILAR

“Azerbaycan’ın Ermenistan’a Karşı Zaferinin Arkasındaki ‘Sihirli Kurşun’ Dronlar” başlıklı yazıda bayraktar TB2’lerin ABD yapımı MQ-9 Reaper’ların ağırlığının sadece sekizde biri olmasına rağmen daha etkili olduklarının altı çizildi. Ayrıca Bayraktar TB2’ler 4 adet MAM füzesi taşıyabilmesi de övüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal