Forbes, ‘Milyarderler Listesi’ni paylaştı: Dünyanın en zenginleri arasında Türkiye’den 27 isim yer aldı!

Dünya genelinde zenginlik ve servet, her yıl olduğu gibi bu yıl da merak edilen konular arasında yer alıyor. Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un her yıl düzenlediği Milyarderler Listesi, milyarderlerin servetlerini ve dünyanın en zengin insanlarını belirlemeye yönelik önemli bir referans kaynağı olarak kabul ediliyor. Son olarak açıklanan 2024 Milyarderler Listesi, birçok ilginç detayı içinde barındırıyor.

03.04.2024-10:42 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-12:06) Forbes, ‘Milyarderler Listesi’ni paylaştı: Dünyanın en zenginleri arasında Türkiye’den 27 isim yer aldı!

Forbes'un bu yıl 38'inci kez yayımladığı Milyarderler Listesi'nde, dünya genelinde milyarder sayısı ve servetlerinin arttığı gözlemlendi. Buna göre, milyarder sayısı geçen yıla kıyasla 141 kişi artarak 2 bin 781'e ulaştı ve bu alanda bir rekor kırıldı. Milyarderlerin toplam serveti de 2 trilyon dolar artışla 14,2 trilyon dolara yükseldi. Bu artışlar, dünya genelinde ekonomik ve finansal durumun gelişimine dair bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Listede dikkat çeken isimler arasında, lüks eşya devi LVMH'nin Üst Yöneticisi Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle ikinci kez dünyanın en zengin kişisi olarak yer aldı. Arnault'un serveti geçen yıla kıyasla 22 milyar dolar artış gösterdi. Listenin diğer önemli isimleri arasında, Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk 195 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırada ve ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 194 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer aldılar.


En genç milyarder 19 yaşında

Milyarderler arasında yaş ve cinsiyet dağılımı da dikkat çeken bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Listede yer alan milyarderlerin ortalama yaşı 66 olarak belirlenirken, en yaşlı milyarder 102 yaşındaki Amerikalı sigorta kralı George Joseph olarak kaydedildi. En genç milyarder ise, 19 yaşındaki Brezilyalı Livia Voigt oldu. Kadınların milyarderler içindeki oranı ise yaklaşık yüzde 13 olarak hesaplandı.

Listenin Türkiye'deki yansımaları ise dikkat çekiciydi. Forbes'un Milyarderler Listesi'nde bu yıl Türkiye'den toplamda 27 ismin yer aldığı belirtildi. Türkiye'nin en zengini olarak listede 597'inci sırada Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker bulunuyor. Türk milyarderlerin toplam serveti ise yaklaşık olarak 56,1 milyar dolar olarak hesaplandı.

Sonuç olarak, Forbes'un Milyarderler Listesi dünya genelindeki ekonomik ve finansal dengelerin yanı sıra servet dağılımı ve zenginlik üzerine önemli bir kaynak olarak kabul ediliyor. Bu yılki liste, milyarderlerin sayısındaki artış ve servetlerindeki yükselişle birlikte, küresel ekonomi ve finansal piyasalardaki gelişmeleri yansıtan önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal