FNSS’den Umman’a PARS Zırhlı Araç Teslimatı

En değerli savunma devleri arasında yer alan FNSS, Umman’a Pars III 8x8 ve Pars III 6x6'lardan oluşa toplamda 172 adet zırhlı araç teslimatı gerçekleştirdi.

29.08.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-09:56) FNSS’den Umman’a PARS Zırhlı Araç Teslimatı

Bu yıl en değerli savunma sanayileri listesine 98. Sıradan giriş yapmayı başaran zırhlı araç üreticisi FNSS, önemli bir ihracat projesini daha başarıyla tamamladı. 2015 yılında Umman Kraliyet Kara Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu araçlara yönelik bir ihale imzalayan FNSS, bu sözleşme kapsamında toplamda 172 zırhlı aracın teslimatını gerçekleştirdi.

PARS III ZIRHLI ARAÇLARI ATIŞ YETENEKLERİYLE HAYRAN BIRAKTI

Sözleşme doğrultusunda 8x8 zırhlı araçların ilki Temmuz 2017'de teslim edildi. Umman Kraliyet Kara Kuvvetleri envanterine katılan Pars 8x8, özellikle zorlu arazi şartlarındaki harekat ve farklı hedef tiplerine karşı atış yetenekleriyle beğeni gördü.

Umman Kraliyet Kara Kuvvetlerine sözleşme kapsamında Pars III 8x8 ve Pars III 6x6 olmak üzere toplam 13 konfigürasyonda 172 zırhlı araç teslim edildi.

Teslimatlar kapsamında 25 ve 30 milimetre kule ile 12,7 milimetre uzaktan komutalı kuleye sahip zırhlı muharebe araçları, 120 milimetre havan topu taşıyan zırhlı havan aracı, zırhlı keşif ve gözetleme aracı, zırhlı komuta aracı, zırhlı ambulans, zırhlı kurtarma aracı, zırhlı bakım aracı, zırhlı istihkam ve KBRN aracı, zırhlı muhabere aracı kullanıma sunuldu.

TSK ENVANTERİNE DE GİRİYOR

Pars araçları yakın zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde de yer almaya başlayacak.

TSK'nin ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan proje kapsamında geliştirilen Pars 6x6 Mayına Karşı Korumalı Araç, 15 ay gibi kısa sürede montaj aşamasına getirildi. Proje kapsamında ilk aşamada 12 araç teslim edilecek ve teslimatlar 2021 içinde tamamlanacak.

PARS III ZIRHLI ARACININ ÖZELLİKLERİ

30.000 kg azami yüklü ağırlığa sahip olan PARS III 8X8, dizel motorla donatılmıştır. 100 km/s hıza ulaşabilen araç %60 dik, %30+ yan eğimde hareket edebilmekte, 70 cm yüksekliğinde dik engel ve 200 cm uzunluğunda hendek geçebilmektedir.

800 km üzerinde menzili olan PARS III 8X8, patlamaya ve delinmeye karşı özel önlemler alınmış yakıt tanklarına sahiptir. Acil durumlara karşı zırh altında yedek yakıt tankı mevcuttur. Tekerleklerin içine yerleştirilen katı diskler, patlak lastikle yol alabilme imkanı sağlar.

PARS III 8X8 gövdesi, modüler tasarıma sahip zırh sistemleri sayesinde kullanıcı tarafından istenilen koruma seviyesine getirilebilmektedir. Gövde formu, karın altı yapısı, taban plakaları ve araç için özel geliş- tirilen mayın korumalı koltuklar, personeli yüksek seviyede mayın tehdidine karşı koruyacak şekilde tasarlanmıştır. PARS III 8X8 koruma seviyesi ile, hem personel taşıma amacıyla üretilen mayın korumalı kamyonların koruma seviyesine sahip olmakta hem de modern bir zırhlı muharebe aracında beklenen kabiliyetleri bünyesinde bulundurarak farklılığını ortaya koymaktadır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal