Fitre yurt dışında ne kadar? Almanya, Hollanda vatandaşları için fitre kaç euro? Diyanet açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılı için verilecek olan fitre miktarını belirlerken yurt dışında yaşayan müslümalar ise 'Fitre yurt dışında ne kadar?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Almanya, Hollanda vatandaşları için fitre kaç euro? İşte, Diyanet'in açıkladığı 2022 yılı fitre bedeli.

08.04.2022-12:26 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-12:26) Fitre yurt dışında ne kadar? Almanya, Hollanda vatandaşları için fitre kaç euro? Diyanet açıkladı

Ramazan ayına girilmesinin hemen ardından fitresini ödemek isteyen vatandaşların en çok merak etiği konu 2022 yılı fitresi olmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022 yılı için verilecek olan fitre miktarının 40 TL olarak belirlerken yurt dışında yaşayan vatandaşlarda kendilerinin ne kadar fitre ödemesi konusunda araştırma yapmaya başladılar.

Fitre yurt dışında ne kadar?

Yurt içinde olduğu gibi Almanya, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan müslümanlar da verilecek fitre miktarını merak ediyor. Diyanet, her yıl için belirlenen fitre miktarında illa ki o miktarın ödenmesi gerekmediğini, belirlenen miktarın alt limit olduğunu ve bir kimsenin o limitin üzerinde fitre ya da fidye ödemesinin kendisine kaldığını açıklar.

Fitre yurt dışında ne kadar?

Dini mali yükümlülük olarak tanımlanan fitre bedelleri her yıl değişir ve bu değişimi de Diyanet yetkilileri belirler. Diyanet'in belirlediği sadaka-i fıtır bedeli 2022 yılı için 40 TL olarak açıklanırken Ramazan ayı süresince oruç tutamayan bir kişinin ödemesi gerekli olan bedel 30 gün için 1200 TL'dir.

Almanya, Hollanda, İsveç, Avusturya gibi yurt dışından yaşayan Müslümanların ise asgari fitre miktarı 10 Euro olarak belirlenmiştir. Şu anki mevcut kur ile hesaplanan 10 Euro 160 TL karşılığına gelir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal