Fırıncılar Federasyonu’ndan Ekmek Zamlarına Yanıt: ‘Ekmeklerin 4 veya 5 Lira Olması Söz Konusu Değil'

Ekmek fiyatlarının yükseleceği iddialarına yanıt veren Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ülke genelinde ekmek fiyatlarının 3 liradan satıldığı ifade ederek, ‘4 veya 5 lira gibi bir rakam söz konusu değildir’ dedi.

31.01.2022-15:25 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-17:41)

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bir süredir gündemde olan ekmek fiyatlarının 4 ve 5 liradan satılacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Balcı tarafından yapılan açıklamada, bu gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. 

EKMEKTE 4 VEYA 5 LİRA GİBİ RAKAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Ülke genelinde 200-210 gram ekmeklerin 3 liradan satıldığına dikkat çeken Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının 4 veya 5 liradan satışa çıkarılacağı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ifade etti. 


Açıklamalarında ekmek fiyatlarına zam yapılmayacağını belirten Balcı, ‘Bizler, ocak ayında işçilik ücretlerine gelen artışlar, elektrik, doğalgaz, maya vb. girdilerimizdeki yükselişleri dikkate alarak ülke genelinde kilogram fiyatı 12,5 lira olan ekmek fiyatını yine kilogram bazında 14-15 liranın üzerine çıkmaması yönünde gereken fedakarlığı yapmaktayız, yapmaya de devam ediyoruz’ ifadelerine yer verdi. 

RUHSATSIZ FIRINLAR VAR, BELEDİYE DEVREYE GİRMELİ

Balcı açıklamalarında ayrıca şu ifadelere yer verdi; ‘Hem fırınlarımızdaki maliyetlerin yükseltmesi sebebiyle hem de halk sağlığını tehdit eden üretimleri nedeniyle merdiven altı ruhsatsız fırınların bir gün daha üretim yapmamaları gerekmektedir. Belediyelerimizi de bu bağlamda göreve davet ediyoruz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal