Fırat Delikanlı kimdir, tutuklandı mı? Fırat Delikanlı neden TT oldu? Fırat Delikanlı olayı hakkında detaylar

Sosyal medya gündemine yer alan Fırat Delikanlı'nın kim olduğu merak ediliyor. Kocaeli'de işitme engelli bir genci döverek, bu anı içeren görüntüyü de sosyal medya hesabından paylaşması üzerine büyük tepki topladı. Bunun üzerine kullanıcılar, Fırat Delikanlı'nın tutuklanması için yetkililere seslenmeye başladı. Peki, Fırat Delikanlı tutuklandı mı? Fırat Delikanlı olayı hakkındaki detaylar

31.03.2022-11:09 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-11:20) Fırat Delikanlı kimdir, tutuklandı mı? Fırat Delikanlı neden TT oldu? Fırat Delikanlı olayı hakkında detaylar

Sosyal medya gündemine oturan ve paylaştığı şiddet içerikli görüntülerden dolayı büyük tepki toplayan Fırat Delikanlı'nın tutuklanılması isteniyor. Kocaeli'e yaşayan bir işitme engelli genci öncesinde darp edip daha sonra bu anı içeren görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşması üzerine birçok kullanıcıda olaya tepkilerini göstermek adına #FıratDelikanlıTutuklansın etiketini açtı.

Fırat Delikanlı neden TT oldu?

Fırat Delikanlı olarak tanınan, asıl ismi Fırat K. olan şahıs, Aydın'da yaşayan kendisi gibi işitme engelli lan bir genci Kocaeli'ne iş verme vaadiyle kandırarak çağırdı. Daha sonra Aydın'dan çağırdığı Engin E. isimli genci bir gün işportada çalıştırdı ve sonrasında parasını alarak Engin E.'yi bir bağ evinde götürerek darp etti. Darp görüntülerini ise sonrasında sosyal medyada paylaştı.

Fırat Delikanlı olayı

Paylaşılan o görüntüler sonrasında büyük tepki toplayan Fırat Delikanlı hakkında Engin E., yaşanan olay sonrasında polis merkezine giderek şikayette bulundu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Fırat K. ile olay anında birlikte oldukları ileri sürülen E.M. ile M.A. dün gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Fırat K.’nın işitme engelli tercüman aracılığıyla ifadesi alınarak, kendisinin ve yanında bulunan 2 kişi için “Kasten adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde yayma” suçlamasıyla Kocaeli Adliyesi’ne sevki gerçekleştirildi.

Engin E. şikâyetçi olurken, yaşanan olayların ardından Fırat K. isimli şahıs ortadan kaybolmuştu. Daha sonra olayla ilgili başlatılan geniş çaplı çalışmayla Kocaeli polisi Fırat K.'yı ve olayla ilgisi olduğu belirlenen Emrah M. ve Murat A., Salih Ö. ve Ersin K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevki gerçekleştirilen şahısların, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fırat K. ve beraberindeki 4 sanığın da işitme engelli olduğu öğrenildi.

Fırat Delikanlı tutuklandı mı?

Mahkeme heyeti, 5 sanığın ayrı olarak “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 5'er yıl, “özel hayatın gizliliğini” suçundan 2 yıl 6 ay, “hakaret” suçundan 5 ay hapis cezası almalarına karar verdi. Aynı zamanda Fırat K.’ye “yağma” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası da verildi. Sanıkların tutuklu bulundukları süre zarfınca aldıkları toplam ceza miktarından dolayı tahliyelerine karar verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal