Fırat Aydınus Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Gaziantep FK-Trabzonspor maçının ardından karşılaşmanın gözlemcisi Yunus Yıldırımla birlikte bir restoranda yemek yerken çekilen fotoğrafları sosyal medyaya düşen hakem Fırat Aydınus hakkında MHK soruşturma başlattı.

15.10.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-17:50) Fırat Aydınus Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Gaziantep FK-Trabzonspor maçından sonra karşılaşmanın gözlemcisi olan Yunus Yıldırım ile birlikte bir restoranda yemek yerken çekilen fotoğrafları sosyal medyada yayınlanan hakem Fırat Aydınus hakkında soruşturma başlattı.

MHK SAVUNMA İSTEDİ!

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, MHK, hem Aydınus'tan hem de gözlemci Yıldırım'dan savunma istedi. Söz konusu karşılaşmada Gaziantep Fk'nın lehine verilen penaltı kararıyla Trabzonspor'un hedefi haline gelen Aydınus hakkında, Disiplin Talimatı'nın 'Talimatlara aykırı hareket' 46. maddeye göre işlem yapılacağını ve 1-2 hafta arası ceza alabileceği belirtiliyor. Yıldırım'a da aynı cezanın uygulanacağı bildirildi.

TFF Sağlık Kurulu'nun yayınladığı koronavirüs talimatında gözlemcilere Kovid-19 testi yaptırılmadığını, bu nedenle Yunus Yıldırım'ın hakem ekibiyle bir araya gelmesinin aykırılık teşkil ettiği belirtilirken, konuya ilişkin kendilerinden savunma yapmaları istendi.

Her iki ismin savunmaları dün MHK'ye, daha sonrada TFF Hukuk Müşavirliği'ne gönderildi. Müfettişler savunmaları inceledikten sonra Aydınus ve Yıldırım hakkındaki dosyaları Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na gönderecek.

Fırat Aydınus ve Yunus Yıldırım'ın dışında, yemeği organize ettiği söylenen Gaziantep İl Hakem Kurulu Başkanı hakkında da soruşturma başlatıldığı bilgisine ulaşıldı. Yaşanan olay üzerine MHK'nin Süper Lig gözlemcilerine de koronavirüs testi yapılması konusunun gündemlerine aldıkları belirtildi.

YEMEĞİN PLANLI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Fırat Aydınus'un ekibi ve gözlemci Yunus Yıldırım'ın görüntüleri soruşturma dosyasına eklenirken, bir detay dikkatleri çekti. Sosyal medyaya düşen fotoğrafta restoren görevlisinin masaya koyduğu tatlı sepetinin üzerinde Fırat Aydınus'un adının yazılı olması, önceden yapılan bir hazırlık olduğunu ve yemeğin planlandığı görüşünü hakim kıldı.

Merkez Hakem Kurulu bu hastaki atamalarda Aydınus ve Yıldırım'a görev vermedi. PFDK kararının açıklanmasından sonra hakem ve gözlemcinin akıbetini değerlendirecek olan MHK, eğer gerekli görürse devam etmelerine karar verecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal