Firari FETÖ'cüler İçin 675 Milyon Lira Ödül Konuldu

İçişleri Bakanlığı'nın "aranan teröristler" listesinde yer alan 339 FETÖ firarilerinin başına 675 milyon lira ödül konuldu.

21.10.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-15:33) Firari FETÖ'cüler İçin 675 Milyon Lira Ödül Konuldu

Terör suçlarının faillerinin yakalanmasına yardımcı olan kişilere verilecek ödüller ile aranan örgüt üyelerinin bilgilerinin yer aldığı "aranan teröristler" listesinde bulunan 339 FETÖ firarisi için toplam 675 milyon lira ödül konuldu. 

Bu firarilerden 42'si kırmızı, 23'ü mavi, 17'si yeşil, 48'i turuncu, 209'u ise gri kategoride arananlar listesinde yer alıyor.

Terör suçlarıyla ilgili delillerin ele geçirilmesi, suçun ortaya çıkarılması ya da faillerin yakalanmasına yardım edenlere verilecek ödül listesinde aralarında örgüt yöneticisi sivillerin yanı sıra darbe girişiminde görev alan FETÖ firarisi askerler de yer alıyor.

Kırmızı kategoride aranan 42 firari FETÖ'cü için 420 milyon lira ödül konuldu. Başına 3'er milyon lira konulan 23 FETÖ'cü ise mavi kategoride yer aldı. Mavi kategoride yer alan FETÖ'cüler arasında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in doktorları Tuncay Delibaşı ve Kudret Ünal, istihbarat imamı Murat Karabulut, 'Kozanlı Ömer' kod adlı emniyet imamı Osman Hilmi Özdil, örgütün medya sözcüsü olarak bilinen eski emniyet amiri, Gazeteci Emre Uslu yer alıyor.

Örgütün "İç Anadolu ve Ankara imamı" Cemil Koca, medya yapılanmasından sorumlu,Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski Polis Akademisi öğretim üyesi Önder Aytaç, "Fransa imamı" Hüseyin Karakuş ve "Belçika imamı" Davut Yalçın ile "İngiltere imamı" Adnan Azak'ın da yer aldığı yeşik kategoride aranan 17 firari FETÖ'cünün başına da 34 milyon lira ödül konuldu.

Turuncu kategoride başlarına birer milyon lira ödül konulan 48 firari FETÖ üyesi bulunurken, gri kategoride 209 firari FETÖ üyesi 104 milyon lira ödül ile aranıyor. Darbe girişiminde "yurtta sulh konseyi" üyeleri arasında bulunan eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel İşlem Daire Başkanı Ali Kalyoncu, eski Koza-İpek Holding'in sahibi ve medya patronu Hamdi Akın İpek ve Zekeriya Öz de gri kategoride yer alan FETÖ'cü isimler arasında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal